Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BACA TEMİZLEME YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKENLER

Doğalgaz kullanılan sistemler hariç tüm binaların ısıtma sistemlerine ait bacaların ve yemek pişirilen topluma açık işyerlerindeki yağlı kanalların, temizliğini yapacak firmalar için zorunlu olan Baca Temizleme Uygunluk Belgesi almaya istekli firmaların Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na başvurmaları gerekiyor.

BACA TEMİZLEME  YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKENLER

Baca yangınlarının önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz ay onaylanarak yürürlüğe giren "Baca temizleme ve Denetim Yönergesi" uyarınca baca temizliği yapmak isteyen firmaların "Baca Temizleme Uygunluk Belgesi" almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilecek olan Baca Temizleme Uygunluk Belgesi alan özel şirketlerin yapacağı temizlik işleri, İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından denetlenecek.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve yılda 2 defa temizlenmesi gerekmekte olduğu; ayrıca, odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan yakıt kullanıldığı taktirde boruların ayda bir, bacaların ise iki ayda bir temizlenmesi gerektiği belirtildi. Baca temizlik işlerinin mutlaka Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olan "Baca Temizleme Uygunluk Belgesi'ne" sahip olan şirketlere yaptırılması ve temizlik işlemi sonunda fatura alınması gerekiyor. Baca temizleme uygunluk belgesi alacak olan firmalar : [email protected] başvuru yapacak.

YETKİ BELGESİ İÇİN GEREKENLER

Baca Temizleme ve Denetim Yönetmeliğine istinaden; Denizli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan, tüm ısıtma ve pişirme sistemlerindeki bacaların periyodik temizliğini yapacak gerçek ya da tüzel kişilere ait işletmelere yetkilendirme yapılacaktır.

Müracaatlar 01- 02 Ekim 2020 tarihleri arasında İtfaiye Dairesi Başkanlığına yapılacaktır.

Başvuruda istenilecek belgeler;

1- Ekipman Faturaları

2- Çalışanlara Ait Sgk ve Sabıka Kaydı Belgeleri

3- İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi

4- Vergi Levhası

5- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

6- Araç Ruhsatı ve/veya Araç Kiralama Sözleşmesi

7- Borcu Olmadığına Dair Belge (Maliye ve SGK) dan

İletişim:0 258 280 26 75

Mail: [email protected]

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!