Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

CHP SARAYKÖY'ÜN 9 EYLÜL COŞKUSU

Sarayköy ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümü CHP Sarayköy İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde düzenlenen bir törenle kutlandı.

CHP SARAYKÖY'ÜN 9 EYLÜL COŞKUSU

Bu kapsamda saat 09:00’da CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya öncülüğünde, CHP Sarayköy İlçe Teşkilatı yöneticileri, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sarayköy Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşecek tören öncesinde Efe Meydanında bulunan parti binası önünde toplanıldı. Ardından törenin gerçekleşeceği Atatürk Parkına doğru yürüyüşe geçildi.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Atatürk Parkındaki anıtına CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya ve  yöneticilerinin birlikte çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.

CHP’lilerin Atatürk anıtına karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya, 9 Eylül’de Türk Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında Türk Milleti’nin ulusal zafere ulaşmasının yanı sıra CHP’nin kuruluş tarihi olduğunu vurguladı.

CHP’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulduğunu hatırlatan CHP Sarayköy İlçe Başkanı Konya, “1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laikliğin CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. Biz otel odalarında kurulan bir parti değiliz, bize ilk okuldan bu zamana laiklik ilkesi öğretildi bu yüzden din ve devlet işlerini birbirine karıştırıp kimsenin dini duygularını sömürmedik. Bu partiyi kimseye yedirmedik yedirmeyeceğiz de” dedi.

sarayköy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!