Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SON APARTMAN İLE BERABER SARAYKÖY'DE KARANTİNA SAYISI BELLİ OLDU

Sarayköy ilçesinde her geçen gün artan vakaların ardından lokal olarak karantina altına alınan ev ve kişi sayısı da artarak devam ediyor.

SON APARTMAN İLE BERABER SARAYKÖY'DE KARANTİNA SAYISI BELLİ OLDU

Sarayköy ilçesinde pozitif vakanın çok olmadığı ama pozitif vakalar ile temas ettiği için filyasyon ekipleri tarafından tespit edilerek evinde karantinaya alınan çok sayıda kişi olduğu öğrenildi. En çok pozitif vaka ve karantinaya alınan kişi sayısı ile ilgili dikkat çeken mahalle Cumhuriyet Mahallesi olurken, yoğunluğu ile dikkat çeken bir diğer mahalle ise Atatürk Mahallesi oldu. İlçenin diğer mahallelerinde ise az sayıda da olsa karantina altında bulunan kişilerin olduğu bilinmekte.  

POZİTİF VE TEMASLI KARANTİNA SAYISIDA BELLİ OLDU

Sarayköy ilçesi genelinde toplamda 78 kişinin evinde karantina altında olduğu öğrenilirken, sadece Cumhuriyet Mahallesinde 62 kişinin karantina altında olduğu açıklandı. Kalan 16 kişinin ise ilçenin farklı mahallelerinde karantina altında olduğu belli oldu.

KARANTİNAYI DİNLEYEN YOK

Filyasyon ekiplerinin belirlemesinin ardından evlerinde karantinaya alınan vatandaşların bazılarının ise karantina kurallarını çiğneyerek ilçe merkezinde veya alışverişe  mahallelerinde dışarı çıkıp dolaşması ise durumunu bilen diğer vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm dikkati ve kontrolüne rağmen karantina altındaki bazı vatandaşlar fırsatını buldukları an dışarı çıkmaya devam ediyor.

SADECE CUMHURİYET MAHALLESİNDE 14 VE 1 APARTMAN KARANTİNADA

Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde içlerinde pozitif vakaların bulunduğu evlerde dahil olmak üzere karantina işlemleri ise büyük bir titizlik ile devam etmekte. Sadece Cumhuriyet Mahallesinde 26 kişinin yaşadığı bir apartman 14 evin karantina altında olduğu belirlendi.

MUHTARIN HAKLI İSYANI

Sarayköy haber kameralarına konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Türk Yılmaz, mahallesinde artan vakalara değinerek “Mahallemizde son zamanlarda karantina olayları artmaya başladı. Vatandaşlarımıza her fırsatta sosyal mesafe ve maske uyarısı yapıyoruz ama maalesef bazı vatandaşlar bu durumu hiç ciddiye almıyorlar. Karantinada olması gerekirken dışarıda dolaşanlar var bunları görür görmez emniyet güçlerimize bilgi veriyoruz. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan saha ekibimiz çok iyi. Anında ve yerinde müdahale ederek vakaları önlemeye çalışıyorlar fakat sorumsuz vatandaşlarımız tüm emekleri boşa çıkartıyor” dedi.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Cumhuriyet     2020-09-02 Yüksek mercilere bildiriyor oy kaygısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!