Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköy’deki organize sera bölgesi yatırımına Tavas da talip

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye’deki üç bölge ile birlikte Sarayköy’de de 650 dönüm alan Jeotermal Kaynaklı İhtisas Organize Sera Bölgesi ilan edildi. 6 kat daha verimli ürün alınabilen çalışmalardan olumlu sonuç alınırsa Tavas’ta da aynı yatırımın yapılması için süreç başladı.

Sarayköy’deki organize sera bölgesi yatırımına Tavas da talip

Türkiye’de jeotermalden elektrik üretim tesisi kurulmasına ilk olarak 1984 yılında Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile öncülük eden Sarayköy, bugünlerde de Jeotermal Kaynaklı İhtisas Organize Sera Bölgeleri kurulan 3 ilçe arasında yer almanın sevincini yaşıyor.

Tarım Bakanlığı, Manisa-Alaşehir, Aydın-Efeler ve Denizli-Sarayköy’de “Jeotermal Kaynaklı İhtisas Organize Sera Bölgeleri” kurdu. Altyapısı tamamlanan bölgede, jeotermal enerji destekli üretim seraları oluşturulacak.

LİSTEYE TAVAS DA GİREBİLİR

Sarayköy ve Aydın Efeler'de uygulama aşamasına geçen sera projeleri Tavas'ta da ilgi odağı oldu. Jeotermal kaynak arama çalışmalarının başladığı Tavas'ta olumlu sonuç alınması durumunda Tavas için jeotermal enerjinin değişik alanlarda kullanılması büyük imkanlar yaratacak.

PROJEYİ TARIM BAKANLIĞI BAŞLATTI

Tarım Bakanlığı, sera kurulacak alanlarda alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, yatırımı üretim aşamasına getirdi. 3 ilçede toplam 2 bin 500 dönüm arazide sera üretimi yapılacak. Bu oran; 15 bin dönüm arazide yapılan üretime eş değer olacak.

SARAYKÖY’E 650 DÖNÜMLÜK SERA

Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği  (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, Sarayköy’e kurulacak İhtisas sanayi ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk jeotermalden elektrik üretim santrali 1984’de EÜAŞ tarafından Sarayköy’de kuruldu. Sera bölgesi de ilk olarak yine bu ilçemizde faaliyete geçmiş olacak. Jeotermal enerji, 27 ayrı sanayi dalında kullanılabiliyor. Bu bakımdan da jeotermal, önemli bir yatırım.

ÇİFTÇİ KAZANACAK

Sarayköy, Alaşehir ve Efeler’de kurulacak 2 bin 500 dönüm arazide direkt olarak 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Çiftçilerimizin ürün üretme kapasitesi 6 kat daha artmış olacak. Dünyada kullanılan en temiz ve en çevreci enerjilerden biri jeotermaldir. Jeotermal enerji kullanarak doğayı da koruma altına almış oluruz.

JEOTERMALLE ÜRETİM, BÖLGEYİ KALKINDIRIR

Jeotermal kaynakları birlikte kullanırsak, tarlalarımızda ürettiğimiz ürün en az 6’ya katlanacak. Kazanç da en az 6’ya katlanacak. Evlerimizi de jeotermal kaynaklarla ısıtmaya başlarsak, cebimizden çıkacak para en az yüzde 80 azalacak. Şu an Sarayköy bunu başarabilen ender ilçelerimizden. Üretim ile bölgede ekonomik anlamda çok olumlu gelişmeler yaşanacak”

 

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!