Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi pandemi sonrası ilk kez toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, koronavirüs salgınının başladığı Mart ayının ardından ilk oturumunu Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Başkan Osman Zolan’ın yönettiği oturumda, yeni normalleşme süreci ile birlikte sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralı uygulandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi pandemi sonrası ilk kez toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ve DESKİ Genel Kurulu tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen koronavirüs salgınının ardından ilk kez toplandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplanan Meclis, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ne girerken tüm katılımcıların termal tabletlerle ateşleri ölçülürken, el dezenfektan cihazı ile hijyen kurallarına uyulması sağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin Fatma Yıldız Salonu’nda sosyal mesafe kuralına uygun bir oturma düzeninde ve maske ile toplantıya katılımları sağlandı.

Salgına karşı topyekun mücadele verildi

56 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, salgın sürecinde Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı temennisinde bulundu. Başkan Osman Zolan, “Ülkemiz, şehrimiz ve dünyadaki fotoğrafı gördükten sonra buradaki mücadele ve sonuç alma noktasında en az vaka ve kayıpla çıkma noktasında olağanüstü gayretler oldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımızın ve ilgili bakanlıklarımızın çalışmaları, şehrimizde Valiliğimiz, tüm belediyelerimiz, tüm kuruluşlarımız ve sağlık çalışanlarımız olağanüstü gayret gösterdi, seferber oldu” diye konuştu.

Başkan Zolan: Rehavete kapılmayalım

Başta sokağa çıkma kısıtlamaları olmak üzere pek çok kurala vatandaşlarında riayet göstererek en az vaka ve kayıpla çıkıldığını anımsatan Başkan Osman Zolan sözlerini şöyle sürdürdü; “Salgında vatandaşlarımız da kurallara uyma, sokağa çıkma kısıtlamalarından tutun diğer kurallara uyma noktasında vatandaşlarımız özellikle 65 yaş üstü büyüklerimiz gerçekten hassasiyet gösterdi. Bu tüm gayret ve destekler birleştiğinde kurallara uyma ve sonuçlar, çok şükür hem ülkemiz, hem de şehrimizde en az acı ve vakayla toparlamış durumdayız. Şunu da net belirtelim, her şey bitmiş değil, rehavete kapılmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak inşallah bu mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Dünyaya örnek bir mücadele sergilendi”

Bu süreçte gerek Hükümetin gerekse yerel yönetimler ve diğer kurumların başarılı bir sınav verdiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, en üst seviyede birlik ve beraberlik duygusunun yaşatıldığına dikkat çekti. Başkan Zolan, “Sosyal devlet anlamında gerçekten ülkemiz imkanı olan olmayan ayrımı yapmaksızın herkese sağlık anlamında olağanüstü hizmet verdi. Tedavi noktalarındaki hekimlerimiz ve bilim kurulu noktasında yoğun çalışmalar oldu. Aynı zamanda hem hükümetimiz, belediyelerimiz, diğer kurumlarımız ve insanlarımız yardımlaşma noktasında en üst seviyede örneklerini ortaya koydu. Herkes birbirini gücü yettiğince sahip çıkmaya çalıştı. Bu dünyaya örnek olan bir mücadeledir. Tüm kurumlarımızın gayretleri ile bu mücadelemiz sürecek. Bu süreçte olduğu gibi inşallah birlik beraberlik çerçevesinde her işimizi aşarak güzelliklere bir an önce kavuşmamız gerekiyor. Tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize bu mücadelede yapmış olduğu gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Salgına karşı inşallah rehavete kapılmadan yürüyüşümüzü sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Encümen üyeleri ve ihtisas komisyon üyeleri seçildi

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayının ilk oturumunda İhtisas komisyonları, encümen üyeleri seçilirken, Encümen üyeleri şu isimlerden oluştu; Dilaver Yardım, Mahir Altuğ, Sevgi Çölhan, Fazıl Altıntaş ve Yusuf Garip.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”