Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköy 15 Temmuz’u meydanlarda andı

Sarayköy, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadı. 4 yıl önce olduğu gibi bir araya gelen Sarayköylüler 15 Temmuz günü millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan selanın okunduğu saat 00.13’e kadar meydanları boş bırakmadı.

Sarayköy 15 Temmuz’u meydanlarda andı

Sarayköy'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4'üncü yıldönümünde anma programı düzenlendi.

Program Sarayköy Kaymakam Vekili Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, İlçe Garnizon Komutanı Atğm. Mehmet Kürşat Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Yalım ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Deniz Bayrak'ın ilçedeki şehitliklerin ziyareti ile başladı. İlçe protokolü şehit kabirlerinde dua okuyup, çiçek bıraktı. Ardından şehit ailelerine ziyarette bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin hüsrana uğratılmasının 4'üncü yıl programı saat 20.00'de 15 Temmuz 2016'da demokrasi nöbetlerinin düzenlendiği Efe Meydanı'nda devam etti. Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı katılımcının yer aldığı anma programına kurulan projeksiyon cihazı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması izlendi.

Ardından 15 Temmuz şehitleri için Ağalar Cami'nde Mevlid'i Şerif okundu.

15 Temmuz konulu belgesellerin izlendiği programda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, " FETÖcü alçakların ülkemize, devletimize ve milletimize haince yaklaşıp tuzak kurduğu kahraman milletimizin mücadelesiyle hüsrana uğrattığımız hain darbe girişiminin 4'üncü yıldönümündeyiz. 15 Temmuz 2016’da Efe Meydanı’nda tuttuğumuz demokrasi nöbetleriyle Sarayköyümüzün birlik ve beraberliğini herkese gösterdik. 4 yıl önce bu saatlerde heyecanı, duygu yoğunluğunu, vatan, millet ve bayrak sevdamızı hep birlikte yaşamıştık. 15 Temmuz günü hain terör örgütünün hesaplayamadığı bir şey vardı. O da milletimizin ortaya koyduğu cesaret. Halkımızın meydanlara inmesi tüm dünyaya gücümüzü, demokrasimizi ve tarihimizi gösterdiğimiz bir alana dönüştü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bütün millet olarak alanlara çıktık. Ellerimizde tank, tüfek yoktu ancak bayraklarımızla, yüreğimizdeki iman ve vatan sevgi ile meydanlardaydık. Devletler kuruldu, savaşlar oldu ancak topraklarımızı asla bırakmadık. Bin yıl önce nasıl canlarını vatanı için feda eden yiğitlerimiz var ise bugünde aynı şekilde canlarını feda edecek yiğitlerimiz var. Öncelikle Türkiye Cumhuriyet’i kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Sarayköy Kaymakam Vekili Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ise, “ 4 sene önce hain FETÖ terör örgütü ülkemizin yönetimini ele geçirmek için hain bir darbe girişiminde bulunmaya çalıştılar. Ancak Türk milletimizin aziz iradesiyle bu girişimi tabi ki atlattık. Bugün şehit yakınlarımızı ziyaret ettik. Hepsinden aynı sözcükleri duyduk "Vatan Sağ olsun." dediler. Kim bu devlet diye sorduğumuzda devlet 3 şeyden oluşuyor. Millet olacak bir halk, vatan olacak bir toprak, egemenlik olacak bir güç. Türk milletini anlatmak gerekirse 15 Temmuz gecesine ait bir fotoğraf var. Bir çocuk oyuncak kanyonuna Türk Bayrağını dikmiş. Sokaklara çıkmış büyüklerinin yanına. İstediği şey belki büyüklerine ayak uydurmak ama orda temsil ettiği şey Türk milletinin gücü… O yaşta bile karşısında tank, uçak geçerken hiç korkmadan Türk milletini temsil ederek bayrağını, oyuncak arabasını almış hainlere meydan okuyor. Türk milletinin korkusuz gücü, korkusuz bir iradesi var. Sadece 15 Temmuz değil. Topraklarımız önce ve sonrasında şehit kanları ile sulanarak vatan haline gelmiş. Topraktan dahası olmuş. Türk vatanını da bu oluşturuyor. 15 Temmuz’da milletin üzerinde hiçbir şeyin olamayacağını kanıtlamış olduk. Egemenlik bağımızı gücümüzü hala göstermekteyiz. Türk milletimiz asla sahipsiz kalmayacaktır. Bu birlik ve varlığı her zaman göstereceğiz” diye konuştu.

Program 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan selanın saat 00.13’de okunmasıyla sona erdi.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti