Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

VALİ ATİK'DEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği tarafından koronavirüsle ilgili Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis yeni kararları alındı. Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

VALİ ATİK'DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığının 30.06.2020 tarihli “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu yazısı ile Kurban Bayramı nedeniyle gerek hayvan satış gerekse kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler ile bu yerlerdeki çalışan ve müşteriler için uyulması gereken kurallar, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunca "Kurban Bayramı ve Öncesinde Hayvan Satış Yerlerine Yönelik Alınması Gereken Önlemler "belirlendiği, Cumhurbaşkanlığınca (Diyanet İşleri Başkanlığı) hazırlanan "2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"in 26.06.2020 tarihli ve 31167 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı bildirilmiştir.

Söz konusu yazıya istinaden; 31.07.2020 - 03.08.2020 tarihlerinde Kurban Bayramı sırasında özellikle kurban satış yerlerinde oluşabilecek yoğunluk/kalabalıkların Covid-19 salgını sürecinde halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek amacıyla;

a) İl ve İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin günlük kesim kapasitesi bilgisinin 20.07.2020 tarihine kadar çeşitli iletişim kanalları kullanılarak kamuoyuna duyurulmasına karar verildi.

b) Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecileri/sorumluları tarafından kurban kesilecek her bir gün için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listenin kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde asılmasına, ayrıca kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları tarafından her bir kişinin kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisinin kurban kesim yerinden hizmet alacaklara SMS yoluyla bildirilmesine karar verildi.

c) Kesim işlemlerinin Bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına, kesim yerlerinde kesim yaptırmak isteyen kişilerin taleplerinin mümkün olduğunca Bayramın üç gününe eşit sayıda randevu verilecek şekilde planlanmasına karar verildi.

d) Kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları tarafından 30 Temmuz 2020 Arefe günü Kurban Bayramının birinci günü için oluşturulan randevu bilgisinin; 31 Temmuz 2020 tarihinde Bayramın ikinci günü için oluşturulan randevu bilgisinin; 1 Ağustos 2020 tarihinde bayramın üçüncü günü için oluşturulan randevu bilgisinin İl/İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonuna bildirilmesine karar verildi.

e) Kesim yerlerine gelecek kişi sayısının mümkün olduğunca az olmasını sağlamak amacı ile hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gitmemesi için teşvik edilmesine karar verildi.

f) Her kurban için hisse başına parçalama işinin kurbanı kesen veya parçalama işlemi için görevlendirilen kasap/kurban kesim elemanları tarafından yapılmasına karar verildi.

g) Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmasına müsaade edilmemesine, kurban sahipleri tarafından kurban parçalanacaksa en fazla üç kişinin maske ve 1,5 metrelik mesafe kurallarına uyarak parçalama işlemini yapmasına müsaade edilmesine karar verildi.

BELİRLENEN YERLER DIŞINDA KURBAN KESİLEMEYECEK

h) Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine kesinlikle müsaade edilmemesine karar verildi.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!