Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖYLÜ KARDEŞLERİN TEK BİR İSTEĞİ VAR

Sarayköy ilçesinde yaşayan iki kardeş, ikisi de halk arasında tavuk karası olarak bilinen hastalıkları ilerleyince şuan tüm görme yetilerini kaybetmiş durumdalar. Günlük yaşantı konusunda zorlanan kardeşlerin ise tek bir isteği var yemek.

SARAYKÖYLÜ KARDEŞLERİN TEK BİR İSTEĞİ VAR

Sarayköy ilçesi Atatürk Mahallesi Ballıbahçe Caddesinde ikamet eden 53 yaşındaki Hasan Kaygısız ile 47 yaşındaki Sadık Kaygısız, halk arasında tavuk karası olarak bilinen  hastalık sonrası şimdi hiçbir şekilde görmüyorlar. Ağabey Hasan Kaygısız çok küçük yaşlarda tüm görme yetisini kaybetmiş. Kardeşi Sadık Kaygısız ise biraz daha ileriki zamanlarda tüm görme yetisini kaybetti.

Sadık Kaygısız görme yetisini kaybedince sadece gözlerini değil eşini de kaybetti. Sadık Kaygısız eşi gidince çocuğunu da alıp ağabeyin yanına yerleşiyor. Ailede bu rahatsızlığı olmayan tek kişi olan Cengiz Kaygısız yaklaşık 10 yıl boyunca kardeşlerinin bakımlarını yerine getiriyor. Ağabeylerinin vefatının ardından iki görme yetisi olmayan kardeşlerden   Sadık Kaygısız’ın kendisiyle beraber yaşayan küçük oğulları elinden geldiğince yardımı olmaya çalışıyor.

Komşularının da yardımlarıyla dışarıya çıkmak istediklerinde çıkabilen hastaneye gitmek istediklerinde gidebilen ağabey kardeşin evini de ayda bir kere Denizli Büyükşehir Belediyesine ait ekipler temizliyor. Fakat kardeşlerin tek bir istekleri kendilerine haftanın birkaç günü bile olsa sıcak yemek yapacak birisi ya da yemek getirilmesi.

Kardeşlerden Sadık Kaygısız isteklerini şu şekilde ifade ediyor “ Körlük başka hiçbir uzvun kaybolmasına benzemiyor. Dokunuyorsun, duyuyorsun, tadıyorsun ama hiçbir şey görmüyorsun. Yapmak istediğimiz çoğu şeyi yapabilecek güç ve kuvvetimiz olsa da görmediğimiz için yapamıyoruz. Temizlik gibi işlerimizi yetkililer sağ olsunlar gelip yapıyorlar ama biz haftanın iki günüde olsa sıcak bir yemek yemek istiyoruz” dedi.

Sadık Kaygısız, kendi oğlu küçük olduğu için bu tür şeyler yapamadığından emekli maaşı aldığından bir ara dışarıdan yemek yemek istemişler ama bu seferde bütçelerini aştıklarını fark edince ondan da vazgeçmişler. Kaygısız yaşadıkları zorluktan bahsederek “Geçen yemek yapalım dedik, az kalsın tavayla beraber evi yakıyormuşum oğlum geldi son anda yetişti. Çay yapalım diyoruz yarısı boşa gidiyor. Komşularımız deseniz kaç gün bize yardımcı olacaklar. Bizim isteğimiz yetkililerden evimizde haftanın en azından iki gününde yemek yapacak bir imkan sağlanması” dedi.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!