Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ Botanik Bahçesi Ziyarete Açıldı

Toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda yaklaşık 700 bitki türüne ev sahipliği yapacak, içinde palmiye adası, Türkiye meşeleri bahçesi, kaktüs-sukkulent bahçesi, kaya ve meyve bahçeleri ile farklı iklim koşullarında yetişen endemik bitki türlerinin sergileneceği bir seranın da bulunduğu Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Botanik Bahçesi, Kınıklı Merkez Yerleşkesinde ziyarete açıldı.

PAÜ Botanik Bahçesi Ziyarete Açıldı

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Daire Başkanları ile yetkililer katıldı.

Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindekiler PAÜ Botanik Bahçesini gezerken, burada yetiştirilen bitki türleri hakkında Prof. Dr. Gürkan Semiz’den bilgi aldı.

Açılışı gerçekleştirilen PAÜ Botanik Bahçesi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ülkemizin her alanda gelişmesinin teknoloji ve sanayinin yanında tarıma da gereken önemin verilmesi ile sağlanabileceğine dikkat çekerken, Pamukkale Üniversitesi olarak yöreye özgü bitki ve tarımsal ürünlerin türlerinin korunması ile birlikte bilimsel gelişmelerin tarıma uygulanması adına yaptıkları çalışmaların devam ettiğini hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Bağ, ana vatanları farklı coğrafyalar olan bitki ve ağaçların bu botanik bahçede sergileneceğini ve burada ayrıca bu bitki türleri ile yapılacak bilimsel çalışmaların, botanik biliminin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ sözlerine şöyle devam etti: “Yapımına 2019 yılının Kasım ayında başladığımız PAÜ Botanik Bahçesi projemiz, Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak Üniversitemize kazandırmayı hedeflediğimiz önemli projelerden biriydi. Bugün bunu nihayete erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pamukkale Üniversitesi Ailesinin yanında, dışarıdan gelecek ziyaretçilerimize de açık olacak PAÜ Botanik Bahçesi, hem endemik bitki ve ağaç türlerini ziyaretçilerine tanıtımı açısından, hem de yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk oyun alanı ile ziyaretçilerine doğayla iç içe bir sosyal yeşil alan olacak. Daha önce yine Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz, transplantasyon yöntemi ile Üniversitemizde koruma altına aldığımız, yaşları 400 ila 600 arasında değişen, asırlık anıt zeytin ağaçlarını, yerleşkemizde farklı noktalara nakletmiştik. Bir kısmını da bu bahçemizde yaşatmaya devam edeceğiz. Her

zaman doğaya saygılı ve duyarlı, yeşili koruyan bir üniversite olan Pamukkale Üniversitesi, bilimin diğer alanlarında olduğu gibi tarım alanında ve botanik alanındaki bilimsel çalışmalarına devam edecek. Dışarıdan herkesin ziyaretine de açık olacak olan PAÜ Botanik Bahçemizin öncelikle Üniversitemize, İlimize, Ülkemize ve tüm bilim dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyor, bahçemizi gezecek ziyaretçilerimizin de burada keyifli zamanlar geçirmelerini diliyorum.”

PAÜ Botanik Bahçesi ile ilgili bilgiler veren PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz ise PAÜ Botanik Bahçesi ile ilgili bilgi vererek şunları aktardı: “Toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda, yaklaşık 700 bitki türünün sergileneceği bahçemizde, Ülkemize özgü, nadir ve endemik türler yer alacak. Ayrıca, bahçemizde akçaağaç koleksiyonu, asırlık anıt zeytin ağaçları, Türkiye meşeleri bahçesi, palmiye adası, kaktüs-sukkulent bitkiler bahçesi, kaya bitkileri bahçesi ve meyve ağaçları koleksiyonu ile Tropik, Subtropik ve Alpinik gibi farklı iklim koşullarında yetişen çeşitli nadir bitki türlerini barındıran 140 metrekarelik bir sera bulunuyor. Bununla birlikte PAÜ Botanik Bahçesinde çocuklar için oyun alanı, oturma alanları, yürüyüş yolları ve 40 kişilik amfi yer almaktadır. Bizler burada hem bu bitki ve ağaç türlerini sergileyeceğiz hem de bu türlerin korunması adına bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki botanik bahçemiz, botanik biliminin gelişimi ve ülkemize özgü bitki türlerinin korunması adına önemli bir merkez olacaktır. Üniversitemiz, İlimiz ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

botanik sarayköy denizli paü
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”