Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Pamukkale Teknokent, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Çevrimiçi Konuk Oldu

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen Uzaktan Eğitim Seminerlerine konuk oldu. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda, eğitimcilerin girişimcilik alanında fikir edinmeleri adına başarılı girişimcilik hikâyeleri ve TÜBİTAK’ın ilgili destek programları konuşuldu.

Pamukkale Teknokent, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Çevrimiçi Konuk Oldu

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında internet üzerinden yapılan seminere, Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden Yetkililer, Teknokent Yönetici A.Ş. Yetkilileri ile Teknokentte faaliyet gösteren firmaların sahipleri katıldı.

Uzaktan Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen “Her Eğitimci Bir Girişimci” adlı toplantıda Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’nin tanıtımı ve faaliyet alanları konuşulurken, TÜBİTAK 1512-Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG)’nin hibe destek programları ve şartları ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden Öğretmen Emel Alpinanç’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde konuşma yapan Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmaların sanayiye uyarlanmasında Teknokent’in önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerken, Teknokent firmalarının özellikle son dönemde Ar-Ge ve teknoloji alanında önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. Teknokent’in sayılar veriler ışığında tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Küçükkaplan, gelecek nesillerin teknoloji ile çok daha erken yaşlarda tanışabilmeleri adına öğrenciler ve öğretmenlerinin Pamukkale Teknokent’e yaptıkları ziyaretlerin önemine dikkat çekti.

Seminerde, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Girişimcilik ve Şirketleşme Temsilcisi Işıl Baysal Erez, milli eğitim camiasına yönelik olarak TÜBİTAK 1512-Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının içeriği, başvuru şartları ve Pamukkale Teknokent’in Denizli TİM-TEB Girişim Evi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği girişimcilik eğitimlerinden bahsetti.

Seminerde, Pamukkale Teknokent’in ana sponsorluğunda, katıldıkları Teknofest-2019 yarışmalarında Yüksek İrtifa Roket Kategorisinde Türkiye birincisi olan Hazar Takımı kaptanı M. Serhat Duras, yarışma süreci ve elde ettikleri başarı ile 2020 yılı projelerini anlattı.

Toplantıda, NCT Akademi temsilcisi Yasin Demir, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan yeni bir eğitim modeli olan STEM Eğitimi ve

eğitimin pandemi sürecinde nasıl ve ne şekilde etkilendiği konularına değindi. Dünya genelinde, pandemi dolayısıyla sadece ülkemizde yaklaşık 20 milyon öğrencinin geleneksel eğitim ortamından uzaklaştığına dikkat çeken Demir, bu süreçte krizi fırsata çevirebilecek strateji ve eğitim metotlarının geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Seminer, karşılıklı görüş alışverişi ve soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’ye 2019 yılı içerisinde düzenlenen tanıtım gezileri kapsamında, farklı kademelerden 24 okuldan yaklaşık 650 öğrenci ziyaret gerçekleştirdi.

sarayköy denizli sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!