Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DEVLET, MİLLETİYLE OMUZ OMUZA MÜCADELE VERİYOR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık’ı ziyaret ederek salgın sürecinde kurumun yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Şahin Tin; “Ne bu devlet sahipsiz, ne de milletimiz. Ülkemizde çarkların dönmesi için tüm imkânlar seferber edildi. Özellikle bu zor dönemde hem çalışanlarımızı koruduk, hem de işverenlerimizi destekledik. Salgın illetine karşı mücadelede devlet millet hep birlikte kenetlendik” dedi.

DEVLET, MİLLETİYLE OMUZ OMUZA MÜCADELE VERİYOR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devletin korona salgınına karşı mücadelede oldukça başarılı bir süreç yönettiğine işaret eden Milletvekili Şahin Tin; “Dünya tarihi ve zor bir dönemden geçiyor. Biz de Türkiye olarak bu zor dönemi en hafif etki ile atlatmanın gayretini veriyoruz. Dünyada kol gezen salgın illetinin dünyayı akıl almaz sıkıntılara düçar eylediği bu dönemde ülke olarak bizler de bu musibetten en hafif etkiyle kurtulmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu süreçte sabır, fedakârlık, dayanışma ve özveri ile hareket eden işveren ve çalışanlarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“NE BU DEVLET SAHİPSİZ, NE DE BU MİLLET”

 

“Milletimiz her zaman zor süreçlerde devletinin yanında oldu ve sabır gösterdi” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Aziz milletimiz gerektiğinde canını, malını bu ülkeye feda etmekten hiçbir zaman çekinmedi. Böylesi zorlu bir süreçte de aziz milletimiz yine tarihi bir sınavı başarıyla veriyor. Kökleri binlerce yıl derine kenetlenmiş devletimiz, hem vatandaşına hem de ekonominin dişlileri olan işletmelerimize destek vererek sahip çıkmakta. İşte bizi ayakta tutan güç budur. Ne milletimiz devletini sahipsiz bırakır, ne de devletimiz aziz milletimizin çaresizliğine izin verir. Devlet ve millet böyle kenetlendikçe Türkiye Cumhuriyeti devleti Allah’ın izniyle ilelebet var olacaktır. Buna kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

“ÇARKLARIN DÖNMESİ İÇİN İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ”

 

Devletin tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu dönemde herkes bir seferberlik ruhuyla görev yapıyor. Özellikle kurumlarımız üzerine düşen vazifeleri bihakkın yerine getirmenin gayretinde. Her kurumun kendine özgü ödevleri var. Bu bağlamda İŞKUR’umuz da işçinin ve işverenin haklarını korumanın, zorunu kolay etmenin derdinde. Devletimiz, esnafımıza ve çalışanımıza ekmeklerini kazanabilecekleri, evlerini geçindirebilecekleri tüm şartları oluşturmak için tedbirleri almanın ötesinde yeni yollar aramanın da gayretindedir. Özellikle iş dünyasında çarkların dönmeye devam etmesi için bazı tedbirler alınmış, sanayicimize, ihracatçımıza, iş dünyamıza destekler sağlanmıştır” dedi.

 

“ÇALIŞANLARIMIZI KORUDUK, İŞVERENLERİMİZİ DESTEKLEDİK”

 

“Salgının ilk başladığı andan itibaren alınan tedbirlerden etkilenen vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve kısmi de olsa imkânlar sunmak gayesiyle destek programları hazırlandı” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Özellikle ticari alanda virüs musibetine karşı verilen mücadelede alınan tedbirden etkilenen işletmelere kolaylıklar sağlandı, destekler sunuldu, çalışanları da koruyucu önlemler alındı. İŞKUR’umuzun koordine ettiği kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izinde nakdi ücret desteği ve 15.03.2020'den sonra işten çıkarılanlara nakdi ücret desteği ile akabinde üç aylık süreyle işletmelere çalışanlarını çıkarmamaları yönünde bir uygulamanın hayata geçirilmesi gibi birçok önemli adım atıldı. Bugüne kadar sadece Denizli’de 6.524 firmamız kısa çalışma ödeneğine müracaat etmiş ve toplamda 65.672 çalışanımıza ödeme yapılmıştır. Yine kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerimiz için kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması ve işsizlik primini hak edecek primlerinin olmaması durumunda da işveren tarafından başvuru yapılması neticesinde çalışanlara aylık 1.168 TL ödeme yapıldı. Bu uygulamalar için bürokrasi tamamen hafifletildi, süratle iş ve işlemlerin neticelenmesi sağlandı” dedi.

 

 

“KENDİ ÖZGÜN MODELLERİMİZİ GELİŞTİREREK BAŞARILI OLUYORUZ”

 

İlk andan beri dünyayı kasıp kavuran bu salgını alınacak olan tedbirlerin üstünde görmediklerini ve bu anlayışla adımlar attıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye devleti ve milleti ile örnek bir mücadele ortaya koyuyor. Bu mücadelenin neticesinde çok şükür yavaş yavaş artık normalleşme sürecine doğru kademeli olarak geçiş başlamış durumda. Türkiye’nin özellikle salgınla mücadele konusunda dört ana kural çerçevesinde yürüyor olması, her bakımdan gelişmiş ülkelerden çok daha sağlam bir duruş sergilememize ve bu sarsıntılı dönemi daha hafif etkilerle atlatmamıza kolaylık sağlamıştır. Fiziki mesafe, sağlık sisteminin ayakta kalması, temel ihtiyaç maddeleri ile ilgili üretim ve tedarikin aksamaması ve kamu düzeninin devam etmesi mücadelenin en önemli ayağını teşkil ediyor. Gelişmiş ülkeler bile birçok alanda çökerken, Türkiye yine bu dönemde hastalığın tespiti ve tedavisi gibi konular başta olmak üzere daha birçok alanda kendi özgün modellerini geliştirerek, uygulamaya almayı başarmıştır. Ülke ve millet olarak birbirimize duyduğumuz güven neticesinde inşallah gelecek dönemde bölgesel ve küresel düzeyde daha büyük başarılara ulaşmaya devam edeceğiz. Yeter ki, rehavete kapılmadan mücadeleyi sonuna kadar sakin ve sabırlı bir şekilde kurallara uyarak götürmeye devam edelim. Bizler birliğimiz ve dayanışmamızla bu zor engeli de başarıyla aşacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

 

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Milletvekili Şahin Tin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Her zaman olduğu gibi özellikle pandemi ile mücadele sürecinde de vekilimiz desteklerini bizlerden esirgemedi, her zaman bizlerin yanında oldu. Karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebilmemiz için üst düzey çözümler geliştirdiği, hassasiyeti, duyarlılığı ve destekleri için Şahin Tin milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

sarayköy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!