Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DENİZLİ EĞİTİMDE MARKA OLDU!

​ Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u ziyaret eden Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin eğitim alanında nitelik ve nicelik bakımından her geçen gün kalitesini daha da yukarılara taşıdığını belirtti. Şahin Tin; “Bütçeden en büyük payın her dönem eğitime ayrılması, hayırseverlerimizin desteği, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve fedakâr eğitim camiamızın gayreti sayesinde Denizli eğitimde 2002 yılından itibaren hızlı bir yükseliş grafiği gösterdi. Denizli eğitimde marka oldu” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u makamında ziyaret ederek korona ile mücadele sürecinde eğitim öğretim alanında alınan tedbirler ve uzaktan eğitim başta olmak üzere, mesleki eğitimin önemi ile Denizli’de eğitimin geldiği noktaya ilişkin durum değerlendirmesi yaptı.

DENİZLİ EĞİTİMDE MARKA OLDU!

 

“EN BÜYÜK PAYI HER DÖNEM EĞİTİME AYIRDIK”

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Şahin Tin; “Hükümetlerimiz döneminde kalkınma planlarında ve bütçelerde en büyük pay eğitime ayrıldı. Bununla birlikte hayırseverlerimizin destekleri ile eğitim ortamlarının daha da iyileştirilmesi sağlandı. Özellikle son yıllarda hayata geçirilen projeler bakımından Denizli eğitim camiası gururumuz oldu. Türkiye genelinde eğitim denildiğinde artık ilk sıralarda Denizli’mizin adı anılıyor. Bu başarıda en büyük pay, şüphesiz yaklaşık 190 bin öğrencimize özveri ve fedakârlık örneği sergileyerek ilim aşılayan eğitim ordumuzun neferleri yaklaşık 15 bin öğretmenimizindir” dedi.

 

“KORONA EĞİTİME ENGEL OLAMADI”

 

Türkiye’de ve dünyada çok kısa bir süre içinde sağlık başta olmak üzere, ekonomide, sosyal hayatta ve eğitim sisteminde zorunlu olarak köklü bir değişime gidildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Küresel ölçekte dünyayı sarsan ve ülkemizi de etkileyen korona virüs salgınıyla karşı karşıyayız. Çok şükür bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da kurumlarımız salgının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren tüm tedbirlerini almış durumda. Özellikle eğitim camiası hızlı bir refleks göstererek uzaktan eğitim sistemiyle büyük bir başarıya imza attı. Tüm Türkiye sathında olduğu gibi Denizli ilimizde de bu zorlu dönemde öğrencilerimize EBA TV ve çeşitli dijital platformlar aracılığıyla evde eğitim imkânı sunuldu. Böylelikle eğitim evlerde de kesintisiz devam etti ve korona salgını eğitime engel olamadı” dedi.

 

“FEDAKÂR ÖĞRETMENLERİMİZ BÜYÜK ÇABA GÖSTERİYOR”

 

Bu zorlu süreçte öğretmenlerin de büyük fedakârlıklar sergilediğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Bu süreçte eğitim platformu olan dijital ortamların alt yapısının güncellenmesi sürekli yapıldı. Denizli’mizde de yapılan bu güncellemeler neticesinde 13 Nisan tarihinden bu yana ilimiz okullarında canlı sınıf uygulaması yapılmakta. Öğrenciler öğretmenleriyle güvenli bir platform olan EBA altyapısı üzerinden canlı ders işleyerek, okuldan uzakta oldukları süreçte derslerinden geri kalmamalarını sağladılar. Uzaktan verilen canlı eğitim süreçlerinde yaşanan aksaklıkların tüm idareciler tarafından titizlikle takip edilmesi, öğrencilerin tamamının bu eğitimlerden yararlanabilmesi için gerekli koşulların oluşturulması ve rehberlik hizmeti verilmesi de titizlikle sağlanıyor. Salgının başlamasıyla birlikte örgün eğitime verilen bu arada bir plan dâhilinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin geri dönüşlerinin de kapsamlı olarak irdelenmesi yine bu alanda başarının önemli bir unsuru olmuştur. Bu süreçte fedakâr öğretmenlerimizin sergilediği çaba takdire şayandır” dedi.

 

“MESLEKİ EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

 

Korona musibetiyle mücadele edilen bu zorlu süreçte tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’deki Meslek Liselerinin de özverili çalışmalara imza attığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Korona illetine karşı mücadelede tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’mizde de meslek liselerimiz 241.965 adet maske, 65.000 litre dezenfektan, 3.565 adet siperlik, 120 adet tulum, 17 adet Laringoskop vb. sağlık ekipmanlarının üretimini tamamen yerli imkânlarla sağlayarak katkı sağladı. Korona illetine karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak öğrencilerle birlikte ailelerin de bilinçlenmesi için görseller hazırlanıp paylaşılmış olması da toplumun tamamının bilinçlenmesi bakımından son derece önemli bir adım olmuştur. Yine bununla birlikte Denizli ilimizde salgın öncesi büyük bir titizlikle çalışma yapılarak 1.306 Tasarım ve Beceri Atölyesi oluşturularak öğrencilerin hizmetine sunulması da oldukça sevindirici bir gelişmedir” dedi.

 

“GELECEĞİN GÜÇLÜ TÜRKİYESİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ”

 

Gelecek nesillerin kültürel değerler ışığında yetişmesini özellikle önemsediklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “2016 yılında başlayan Değerler Eğitimi Programının Denizli’mizde devam ediyor olması çok önemli. Yine bununla birlikte Denizli’mizin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerinin öğrenilmesi, okuma alışkanlıklarının arttırılması, okuma zevkinin geliştirmesi ve ilkokul çağındaki engelli öğrencilerin eğitimi için materyal eksikliğini gideren 'sesli kitap' ve işaret dili tercümeleri yapılması gibi önemli ihtiyaçları karşılayan 'Şehrim Denizli' gibi projelerin filizlerinin yeşerdiğini görmek de umudumuzu tazeliyor. Nitelikli gençler yetiştirerek geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmek için elimizi taşın altına hep birlikte koymaktan çekinmiyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif başarılarının da sağlanması için ilimiz eğitiminin niceliğinin artırılması adına sürdürülen daha birçok projenin devam etmesi için her türlü desteği verdik, veriyoruz” dedi.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Milletvekili Şahin Tin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sorunlarımız ile her zaman yakından ilgilenen, aradığımızda konularımızın çözümünde gayret gösteren, eğitim camiamızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Milletvekilimize verdikleri destek sebebiyle teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

sarayköy haber saraykoy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz”1 gün, 6 ilçe, 550 km
“Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz”1 gün, 6 ilçe, 550 km
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”