Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

YOLCULUĞU SARAYKÖY'DE BAŞLADI

Sarayköylü sanatçı yeni albümü ve sesiyle ile beğeni toplamaya devam ediyor.

YOLCULUĞU SARAYKÖY'DE BAŞLADI

Aslen Sarayköy ilçesine bağlı Sığma mahallesinden olan Osman Akbaş, yeni albümü ve kendine has tarzı ile dinleyicileriyle buluşmaya  devam ediyor.  Son çalışması olan Peşimden Gelmeyin, isimli çalışmasına klip çeken Akbaş, başarılı bir çalışmayla adından bahsettiriyor. İlk albümünün ardından Osman Akbaş’ın çıkardığı ikinci albüm oldu.

OSMAN AKBAŞ KİMDİR?

1976 yılında Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Sığma kasabasında okudu. Müziğe küçük yaşlarda babasının kendisine aldığı bağlama ile başladı. Lise yıllarında Denizli belediye konservatuarında halk müziği eğitimi aldı. Türk Halk Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı. Müzik okumaya bu yıllarda karar verdi.

1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. Gitarla tanışması burada oldu ve ana çalgı olarak gitarı seçti. Gününün çoğu vaktini gitar çalmaya ayırdı ve kendini üretim boyutuna hazırladı. Üniversite hayatı boyunca birçok grup kurarak Ege ve Akdeniz sahillerinde müzik yaptı. Çocuk yaşlarda beslendiği halk müziği ile üniversitede tanıştığı batı müziğini harmanlayıp tarzına yansıtmayı başaran sanatçı, 2001 yılında öğretmenlik hayatına başladı. Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde tanıştığı Battal Çam ile birlikte müzik yapmaya başladı. Orta Anadolu’yu ilçe ilçe, köy köy dolaşarak derlemeler yaptılar. Çeşitli konserlere katıldılar. Bu yıllarda besteleme çalışmalarına yoğunlaşan sanatçı; Deniz Dengiz Şimşek, Sera Bakır gibi söz yazarlarıyla çalışarak birçok şarkıya imza attı. Daha sonra Sera Bakır ile evlilik kararı alarak 2012 yılında hayatlarını birleştirdiler. Onat Ege adında bir oğulları oldu.

2008 yılında Ankara’ya yerleşen besteci, burada birçok profesyonel sanatçı, enstrümanist ve aranjör ile tanıştı. İlk kayıtlarını piyanist-aranjör Ö.Değer Özsu ile birlikte yaptı ve kurdukları orkestra ‘Grup Kandela’ ile Ankara mekanlarında uzun süre sahne aldı. Sonrasında birçok ünlü ismin de aranjörü olan Mete Artun ile 2 yıl süren özenli çalışmanın ardından ‘Rıhtımda Düşler’ adlı ilk albümünü çıkardı. Sanatçı şimdi 2.albüm ile dinleyicileriyle buluştu. 

Aynı zamanda bir eğitimci olan Osman Akbaş, MEB bünyesinde birçok projede yer alarak okul çocuk şarkıları bestelemiştir

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!