Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DÜNYA’YA ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLENİYOR!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kovid 19 salgınıyla mücadelede Türkiye’nin çok önemli bir eşiğe geldiğini belirtti. Şahin Tin; “Türkiye, salgının görüldüğü ilk andan itibaren bugüne kadar dünyaya örnek olacak nitelikte güçlü bir mücadele sergiledi” dedi.

DÜNYA’YA ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLENİYOR!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, küresel salgına karşı Türkiye’nin yürüttüğü mücadelede gelinen noktaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin Tin; “Zor bir dönemden geçiyoruz. Çok şükür ki; güçlü bir sağlık sistemine sahibiz. Bu nedenle ülkemiz bu süreçte teşhis ve tedavinin uygulanması konusunda dünyadan hep bir adım önde oldu. Bunun da semeresini hep birlikte aldık, alıyoruz” dedi.

 

“KARARLAR BİLİMSEL GERÇEKLER IŞIĞINDA ALINIYOR”

 

Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterler ve aldığı kararlar çerçevesinde Türkiye’nin tarihi bir süreci başarıyla yönettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Küresel salgın sebebiyle dünya ağır ve sancılı bir dönemin içinden oldukça zor bir şekilde geçiyor. Türkiye ise gelişmiş birçok ülkeye nazaran meseleye bilimsel ve stratejik yaklaşarak, daha dikkatli ve temkinli adımlar atarak, sağlam bir yürüyüş sergiliyor. Bunun temelinde ise şüphesiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı süreç yönetimi yatmaktadır. Kovid 19 vakasının ülkemizde ilk defa görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanımızın başkanlığında Bilim Kurulu’nun kurularak çalışmalarına başlaması, kararların bilimsel gerçekler göz önüne alınarak alınması ve bu zorlu sürecin tedbirler çerçevesinde ilerlemesi, ülkemize mücadelede büyük kolaylık sağlamıştır. Okulların zamanında tatil edilmesi, kuaför, berber, kahvehane, ibadethaneler gibi kalabalık olan ortak kullanım alanları ile toplantı, kongre, konferans gibi yayılımı tetikleyecek etkinliklerin hızlıca kısıtlanması ve büyükşehirlere giriş çıkışların sınırlandırılması bunlara en net örneklerdir. Kısacası insan hareketinin azaltılması bu sürece en önemli katkı ve desteği sunan adımların başında gelmektedir” dedi.

 

“YAYILIM HIZI ENGELLENDİ”

 

Salgına karşı alınan tedbirler sayesinde yayılım hızının en aza indirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 salgınıyla Türkiye olarak ilk günden beri ciddi bir mücadele veriyoruz. Gerek hastalığın tespiti, gerek tedavisi ve gerekse yayılımının en aza indirilmesi ya da engellenmesiyle ilgili tüm tedbirler alınarak harfiyen uygulandı. Milletimiz de bu kritik süreçte üzerine düşeni yapmanın gayretinde oldu. Birçok ülkenin kontrolünü sağlamakta zorlandığı bu salgın illeti karşısında Türkiye olarak milletimizin sergilediği dayanışma ruhu ve sağduyulu yaklaşımı sayesinde bugün hamdolsun iyi bir mücadeleyi ardımızda bıraktığımızı görüyoruz. Alınan tedbirler sayesinde ölüm oranlarının düşük seviyelerde seyretmesini sağlayıp yayılım hızını da engellemiş olduk. Özellikle yaşlılarımıza yönelik aldığımız tedbirlerin, bu sürecin en önemli ayağını oluşturduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Günden güne daha da azalan hasta sayısıyla karşılaşıyor olmamız, Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin de kanıtıdır” dedi.

saraykoy haber sarayköy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!