Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BAŞKAN ÖZBAŞ"VATANDAŞLARIN HİÇ BİR ÇAĞRISI KARŞILIKSIZ KALMADI"

Bölgenin önemli yayın organlarından olan Radyo 20’de yayınlanan Ümit İle Radyotik Gündem Programının konuğu Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş oldu.

BAŞKAN ÖZBAŞ

İçişleri Bakanlığının dün akşam saatlerinde aldığı 30 Büyükşehir ve Zonguldak il sınırları içerisinde geçerli olan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kararının ardından Sarayköy Belediyesi’nin aldığı önlemleri ve yasak sonrası ilçede devam eden hizmetleri değerlendirmek üzere Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kentin güçlü sesi Radyo 20’de yayınlanan Ümit İle Radyotik Gündem Programının konuğu oldu.

Yasak kararından hemen sonra hızlı bir şekilde ilçede hizmetlerin devam etmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için aldıkları önlem ve tedbirler hakkında bilgi veren Başkan Özbaş, ayrıca yasak kararının açıklanmasının ardından Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar yerinde yaşanan istenmeye görüntüler hakkında bilgiler paylaştı.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özbaş, ayrıca gece sosyal medya hesabından kendi gsm numarasını paylaşmasının ardından kendisine gelen talep ve isteklerin bazıları hakkında bilgi vererek bunlara üretilen çözümler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Özbaş, ilk olarak akşam saatlerinde Pazar yerinde oluşan manzara hakkında bilgi vererek “ Öncelikle tüm Radyo 20 dinleyicilerini ve  Sarayköylü hemşerilerimi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, akşam İçişleri Bakanlığımızın kovid-19 virüsü ile ilgili almış olduğu 48 saatlik sokağa çıkma çağrısının ardından ben ve ekip arkadaşlarım hızlı bir şekilde organize olarak toplantı gerçekleştirdik. Cumartesi günleri kurulan Sarayköy pazarı, tarihi çok eskiye dayanan ve sadece ilçenin değil hem Denizli'nin hem de bölgenin en büyük, en önemli pazarlarından bir tanesidir. Sabah çok erken saatlerde başlayan cumartesi pazarı akşama kadar devam etmektedir. Bu sebeple pazarın kurulma hazırlıkları cuma gecesinden başlamaktadır. Cuma gecesinden pazaryerine gelmeye başlayan manav ve müstahsiller, ürün ve tezgah hazırlıklarını yapmaktadır.  Bu esnada sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde "Sarayköy'de gece pazarı kuruldu" şeklinde yayınlanan haberlerin ardından vatandaşlarımız buralara akın etti. Ayrıca sokağa çıkma yasağı haberlerinin duyulmasının ardından bazı vatandaşlarımız yetkili kurumların açıklamalarını beklemeden kısa süreli bir panik yaşamış, pazaryerinde cumartesi gününe hazırlık yapan esnaflardan ürün almaya çalışmıştır. Güvenlik güçlerimiz ve zabıtamız tarafından hemen gerekli müdahaleler yapılarak vatandaşlarımız evlerine gönderildi” dedi

Başkan Özbaş ilçede üretim yapan fırınların organizasyonu konuşanda da şu bilgileri paylaştı “Sokağa çıkma yasağı haberlerinin ardından vatandaşlarımızın 2 günlük bu süreci en rahat şekilde geçirmeleri için ilçemizde hizmet veren 6 fırınımızın yetkililerini belediye binamıza davet ettim. Sağ olsunlar kısa sürede geldiler. İlçemizde bulunan 6 ekmek fırınımıza 32 mahallemiz paydaş edilerek araçları ile her gün vatandaşlarımızın evlerine kadar giderek ekmek ihtiyaçlarının alınması sağladık” dedi.

Gece saatlerinde gsm numarasını sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Özbaş,  “Gece sosyal medya hesabıma kendi gsm numaramı yazdım. Hiçbir aracı olmadan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın direk bana ulaşmasını sağlamak için çözüm ürettim. Tabi ki herkes sosyal medya kullanmıyor bende belediyemizin ses sisteminden numaramı anons ettirdim. Bunun ardından vatandaşlarımızdan telefonlar gelmeye başladı. Zabıta amirliğimizin odasında ekibimiz ile birlikte çağrılara yanıt vermeye başladık.  Markete çıkmadığı için bebeğine süt alamayan bir annemiz aradı mesela, başka bir köyden sütçü amcamızdan gittik sütünü alıp yavrumuza ulaştırdık. Bir başka vatandaşımızın evde tüpü bitmiş. Tüp ve içme suyu satan yerleri açık bırakmıştık, abimizin durumu da yokmuş mağdur etmemek adına bizler devreye girip tüpünü gönderdik. İçme suyu isteyenlere sularını ulaştırdık.  Tosunlar mahallemizde bir amcamız ekmek arabasını kaçırmış. Sadece iki ekmek için aracımızı buradan gönderdik vatandaşımıza ekmeğimizi ulaştırdık. Daha bunlar çok küçük kısımları, geceden bu zamana çok sayıda telefon aldık ve her talebi yerine getirdik.” Dedi.

Son olarak vatandaşlara seslenen Başkan Özbaş, kovid-19 pandemisinden en kısa sürede tüm insanlığın kurtulmasını diliyorum, evde kal Sarayköy, evde kal Türkiye biz bize yeteriz diyorum. Buradan vatandaşlarımıza seslenme fırsatı verdiğiniz içinde teşekkür ediyorum” dedi.

sarayköy sarayköyhabr sarayköybelediyesi ahmetnecatiözbaş
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti