Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SADECE KOMŞU İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLADILAR

Denizli’de giriş ve çıkışların İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı ile durdurulması kararının ardından komşu ilçesi olan Serinhisar’da Acıpayam’dan ilçelerine yapılan giriş ve çıkışları durdurduğunu açıkladı.

SADECE KOMŞU İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLADILAR

Kovid-19 virüsüne karşı alınan önlemler doğrultusunda önce minibüs seferlerini ardından komple ilçeye giriş ve çıkışları durduran Acıpayam ilçesi komşusu olan Serinhisar’dan bir karar geldi. Acıpayam ile yakın komşu olan Serinhisar, ilçeden kendilerine çalışmak için ya da kendilerinde ilçeye hala gidiş ve gelişlerin olmasını fark etmesi üzerine bir adım attı. Acıpayam ilçesi ile olan tüm yaya ve araçlı giriş çıkışları durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Serinhisar ilçesinde şuana kadar her hangi bir vaka kaydedilmezken, Denizli şehir merkezinden ve diğer noktalardan Serinhisar’a giriş ve çıkışlara müsaade edildiği öğrenilirken, alınan kararın sadece Acıpayam ilçesi giriş ve çıkışlarını kapsadığı bilgisi paylaşıldı.  Serinhisar  İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı, Sarayköy Kaymakamlığı resmi sitesinde yayınlandı. (Sarayköy-Haber)

SERİNHİSAR İLÇE UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİS KARARI

Serinhisar İlçe  Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 24. maddesine göre, Kaymakam Oğuz ŞENLİK başkanlığında aşağıdaki kararları almıştır.

           

  1. Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Acıpayam Kaymakamlığı tarafından Acıpayam ilçesine giriş ve çıkışların yasaklanması nedeniyle; 05.04.2020 saat 23:00’den itibaren geçerli olmak üzere Serinhisar ilçemizden Acıpayam’a,Acıpayam’dan Serinhisar’a karayolu ile (toplu taşıma aracı,özel araç ve yaya) girişler ve çıkışlar 15 gün süre ile durdurulmuştur.
  2. İlçemizde görev yapan devlet memurları çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici,çalışan ya da işyeri sahiplerinin; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri-ikametgah belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile kapsam dışında tutulmalarına,
  3. Yine Kamu Hizmeti veren kuruluşlar; 112, İtfaiye, Tedaş, Telekom araç ve personeli ile toptan gıda ,temizlik ve ilaç arzı yapan araçlar kapsam dışında tutulacaktır. Ticari yük, uluslararası taşımacılık, zorunlu hallerde yolcu taşıyan , uluslararası yük taşıyan araçların transit şekilde geçişlerine müsaade edilecektir.
  4. Başta sağlık ve güvenlik olmak kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar, görevli olduklarına dair belge veya kimlikle giriş-çıkış yapabileceklerdir.
  5. Doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber; Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler, Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelge ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacaktır. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacaktır. Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorundadır.
  6. İlçemizde ikamet edip terhis olan Askeri almak için İl dışı izinleri Kaymakamlık tarafından verilecektir

     Oy birliğiyle karar verilmiştir.

sarayköy sarayköyhaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”