Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

AK Parti Milletvekili Şahin Tin’den “korona virüs” açıklaması:

AK Parti Milletvekili Şahin Tin’den “korona virüs” açıklaması:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, korona virüs ile ilgili olarak hükümetin hem sağlık, hem de ekonomi alanında gereken tedbirleri aldığını belirterek, “Devletimizin tüm kurumları işinin başındadır. Virüs Türkiye’de görülmeden önce gereken hazırlıklar yapılmış, önlemler alınmıştır. Halkımızın da göstereceği hassasiyetle, bu dönem başarıyla atlatılacaktır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’de yakın zamanda görülmeye başlanan korona virüs ile ilgili olarak devletin tüm kurumlarıyla görevinin başında olduğunu belirterek, “Tüm tedbirler alınıyor, vatandaşlarımızda yetkililerin uyarılarına riayet etmeli, bu süreci toplumsal temastan uzak geçirmemiz önemli. İnşallah hep birlikte bu zorlu süreci de panik havasına meydan vermeden en kısa sürede atlatacağız” dedi.

 

“YETKİLİLERİN UYARILARINA RİAYET EDELİM”

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, korona virüsünün ülkemizde baş göstermesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların önceden tüm hazırlıkları yaptığını belirterek, “Korona virüsünün yayılmasını aldığımız tedbirlerle önlediğimizde hayat normale döner” dedi.

 

Milletvekili Şahin Tin; “Korona virüs salgını dünyayı kasıp kavururken ülkemizde de vakaların görülmeye başlaması millet olarak hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bu sebeple bazı hususlarda özellikle daha dikkatli ve duyarlı davranmaya sevk ediyor. Bu bağlamda her şeyden önce yaşanılan bu küresel sorun karşısında ulusal bir mücadele vermemiz mutlak bir zorunluluk arz ediyor. Can güvenliğimizi garanti altına almak için hijyen kuralları başta olmak üzere yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara kulak vermemiz ve bu uyarıları harfiyen yerine getirmemiz gerekiyor. Unutulmamalıdır ki; korona virüs uyulması zorunlu olan ve alınan tedbirlerden daha güçlü değildir. Dünya bu sarsıcı virüs ile tanıştığı andan beri şüphesiz Türkiye olarak Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm Bakanlıklarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle bir plan dâhilinde hazırlıklarını sürdürmüş ve süreci halkımızın da takdir ettiği şekliyle başarıyla bugünlere taşımıştır” dedi.

 

“SAKİN VE SABIRLI OLALIM, PANİK YAPMAYALIM”

 

Korona virüs salgınının ekonomiye yansımalarının da hükümet tarafından dikkatle takip edildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye tarih boyunca çok ağır imtihanlar verdi. Ekonomik alanda birçok saldırıya maruz kaldı. Ancak çok şükür tüm bu saldırıların üstesinden gelmeyi başardık. İnşallah devlet ve millet el ele vererek yine bu sürecin de üstesinden

geleceğiz. İnanıyorum ki; bu yaşadığımız sıkıntı ve sarsıntıları da tıpkı eski günlerde olduğu gibi yine hep birlikte atlatacağız. Hiçbir ticaret erbabımız panik yapmamalı, son derece dikkatli bir şekilde adımlarını atmaya devam etmeli. Bu süreci fırsata çevirmek için stokçuluk yapmak ve fiyatlarda fahiş oranlarda artış yapmak ticari kar olmaktan öte devletimize ve milletimize ihanet ile eşdeğerdir. Özellikle bu hususlarda sakin ve sabırlı davranmalıyız. Çok şükür ülkemizin imkânları düne oranla bugün daha da geniş” dedi.

 

“GELİR VERGİSİ BEYANNAME VERİLME VE ÖDEME SÜRESİ UZATILDI”

 

Ekonomide öncelikli alınan tedbirlere ilişkin bilgiler de aktaran Milletvekili Şahin Tin; “Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzattı. Yine BDDK Kurulu korona virüs nedeniyle vatandaşlarımızın ve reel sektörümüzün finansmana ulaşma koşullarını kolaylaştırmak amacıyla öncelikli olarak bir takım tedbir kararları aldı. Buna göre; kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek. Yine bu uygulama ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredi türlerini kapsamakta. Yeniden yapılandırılmış kredilerin geri ödemesindeki koşullar için de kolaylık sağlandı. 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılmasına benzer şekilde, bir yıllık izleme süresi içerisinde anapara veya faiz ödemesi otuz günden fazla geciken ya da bu süre içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan kredilerin Üçüncü Grup’ta sınıflandırılma şartı kaldırıldı. Uygulamalar, 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olacak. Virüsün yayılımının kontrol altına alınmasıyla birlikte inanıyorum ki; ekonomimiz zaman içerisinde daha hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girecektir. Bu arada Petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan istişareler ve değerlendirmeler sonucunda inanıyorum ki; ilk adım olan ekonomiye katkı sağlayacak bu kararların ardında devletimizin güçlü desteği de artarak sürecektir” dedi.

saraykoy haber haber saraykoy denizli sarayköy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”