Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Rektör Bağ: “İlk Etapta Acil Servis ve Poliklinikler Hizmete Girecek”

Karahayıt’ta yapımına 2017 yılında başlanan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi inşaatını Türkiye’den farklı kalkınma ajanslarının yetkilileri ile birlikte inceleyen Rektör Prof. Dr. Bağ, ilk etapta acil servis ve poliklinik binalarının hizmete açılacağını söyledi.

Rektör Bağ: “İlk Etapta Acil Servis ve Poliklinikler Hizmete Girecek”

İnceleme ziyaretine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Hastaneleri Yönetimi, Daire Başkanları ile Bursa Eskişehir Bilecek, Zafer, Güney Marmara ve Güney Ege Kalkınma Ajanslarından yetkililer katıldı.

İlk olarak hizmete açılması planlanan, acil servis ve poliklinik hizmetlerinin verileceği binalarda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyete, inşaatın yapımını gerçekleştiren firma yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verildi.

Daha sonra heyet, yapımı devam eden yemekhane ve kafeterya, termal sağlık alanında bilimsel toplantılara da ev sahipliği yapacak olan konferans salonu ve açık-kapalı termal havuzlar ile hasta odaları alanlarda incelemelerde bulundu. Son yapılan yenilikleri yerinde inceledi.

Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve yetkililer, kalkınma ajanslarından gelen yetkililere hastane binasının fiziki imkânları, bölgenin termal sağlık turizm potansiyeli ve tedavi olanakları hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında açıklama yapan Rektör Danışmanı Dr. Turgay Sehil ise hastane inşaatında her detaya önem verdiklerini, bu kapsamda hastane otoparkını zemin kata yaparak böylece araçların sebep olabileceği gürültüyü en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları ifade etti: “Yapımını hızla devam eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin inşaatını Üniversite ve Hastane Yönetimimizle birlikte yakından takip ediyoruz. Konu hakkında sık sık toplantılar düzenleyip yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte gerek ilimiz gerek bölgemiz gerekse de Ülkemiz Termal Sağlık alanında çok önemli bir merkeze kavuşmuş olacak. İnanıyorum ki Türkiye ve Dünyanın farklı yerlerinden insanlar bu bölgenin şifalı termal

suları ile Pamukkale Üniversitesi’nin sağlık alanında deneyiminin bir araya geleceği bu hastanemizde şifa bulacaklar. İlk etapta en önemli gördüğümüz acil servis ve poliklinik hizmeti vereceğimiz binaları hizmete açmayı planlıyoruz. Açıldıktan sonra günlük 200 ile 300 hastaya hizmet verebilecek noktada olacağız. Bugün ise Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren kalkınma ajanslarımızın yetkilileri ile bir araya geldik. Termal Sağlık alanında yaptığımız çalışmalar, bölgenin bu alandaki avantajları ve hastanemizin son durumu ve tedavi imkânları konularında bilgi verdik. Bu alanda kalkınma ajanslarımızla neler yapabileceğimizi değerlendirdik.”

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”