Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖY'DE HEM LEZZET HEM EĞLENCE BİR ARADA

Sarayköy’ün gözde mekanlarından olan Sarmaşık Kafe’de aile bireylerinin hepsinin bir görevi üstlenmesi sonucu ne kadar iyi bir iş çıkartılacağını ortaya koyuyor.

SARAYKÖY'DE HEM LEZZET HEM EĞLENCE BİR ARADA

Sarayköy’ün hem lezzeti hem konseptiyle ön plana çıkan mekanlarından olan Sarmaşık Kafe, aile işletmesi olmanın verdiği sıcaklıkla misafirlerine geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Anne, Baba, kız ve erkek evlatlarıyla 4 kişilik ailenin her birinin iş bölümleri paylaşması sonucu neler başarabileceğini gösteriyor.

Uzun yıllar yurt dışında çalışan 49 yaşındaki Baba Ferhat Çelik, yurda döndüğünde bir iş arayışı içerisine girdiğinde ailesinden gelen öneriyi değerlendirip kafeyi açmaya kar veriyor. Ailenin kızı olan 20 yaşındaki Zümrüt Çelik’in mutfak üzerine olan eğitiminin de verdiği cesaretle şuan Sarayköy Ziraat Bankası ara sokağında bulunan işletmeyi devralıyorlar. Ailenin diğer üyeleri olan 45 yaşındaki Anne Leyla Çelik ve oğulları 25 yaşındaki Mehmet Can Çelik’inde destekleriyle yolculukları başlıyor.

İşletme öğle saatlerinde organik ürünlerden hazırlayıp pişirdikleri bir birinden leziz ev yemeklerini kısa sürede tükenmesinin ardından, gün içerisinde gelecek diğer misafirleri için hazırlıklarını tamamlıyor. Baba Ferhat Çelik’in ev yemekleri konusunda başarılı olması işletmeyi öğle yemeklerinin vazgeçilmez adresi haline getirmiş durumda. Ferhat Çelik’in mutfaktaki en büyük destekçisi tabi ki eşi Leyla hanım.

Askerden döndükten sonra ailelerinin işletmesinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen oğulları Mehmet Can Çelik’te servis konusunda olan deneyimlerini konuşturuyor. Daha önceleri baristalıkta yapmış olan Mehmet Can, işletmede içilen lezzetli kahvelerin yegane sorumlusu halinde.

İşletmeye bir gelenenin tekrar gelmesinin başlıca nedeni sayılabilinecek en önemli özelliklerin birisi olan geniş tatlı menüsü. Aldığı eğitimin desteğiyle kendisini tatlı konusunda geliştiren Zümrüt Çelik, misafirlerin damak zevklerine uygun her gün birbirinden farklı tatları sunuyor. Çelik’in tatlılarının namı dilden dile dolaşmaya devam ederken, pastadan bilinen ve bilinmeyen çeşitleriyle çok geniş bir tatlı menüsü yine misafirlerin vakitlerini mutluluk içerisinde geçirmelerini sağlamakta.

İşletmede ayrıca kapalı alanda değil güzel bir bahçede oturmak isteyen misafirleri için özenle hazırlanmış, etrafı sarmaşık ve çeşitli yeşilliklerle donatılmış bir de bahçe bulunmakta.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Tayfun İŞBİL     2020-02-23 Bravo tebrik ederim, Memleketimde böyle bir mekan olduğunu şimdi gördüm. Gerçekten de kutlarım bir misafiri ağırlamak için güzel bir yer İNŞALLAH ta gidip görmek ve lezzetlerini tatmak nasip olur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”