Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ortağı olduğu Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, günlük 1200 kilogram üretim kapasitesine ulaştı. Kestane şekeri ve çikolatalı kestanede Denizli'yi marka yapacak tesis ile ürünlerini aracılara ucuza satmaktan kurtulan çiftçiler ise yetiştirdikleri ürünlere katma değer sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor, sağlık, turizm ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği destekle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortağı olduğu Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seri kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretiminde büyük başarı yakaladı. Günlük 1 ton 200 kilogram kestane işleme kapasitesine ulaşan tesis, kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretimi yaparken, çalışanlarıyla bölge istihdamına da katkı sağlıyor.

 

Organik kestane, katkısız üretim

 

Lezzetiyle ünlü Alandız kestanesini işleyerek tadına doyulmaz ürünler ortaya koyan tesisin Denizli'yi kestane şekerinde de marka yapacağı belirtilirken, yetiştirdiği kestaneleri aracılara ucuza satmaktan kurtulan çiftçiler ise yetiştirdikleri ürünlere katma değer sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bin metre rakımda tamamen organik olarak yetiştirilen Alandız Kestanesi hiçbir katkı maddesi kullanılmadan katma değeri yüksek ürünlere dönüşüyor.

 

"Kendi ürünümüzü, kendimiz işliyoruz"

 

Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Remzi Salman, geçmişte ürettikleri ürünleri aracılara değerinden ucuza sattıklarını belirterek, tesis ile kestanenin değerine sahip çıkıldığını belirtti. Salman, “Daha önce ürünlerimizi

dışarıdan gelen alıcılara satıyorduk. Haliyle bazen kandırılıyorduk, bazen de ürünlerimizin parasını alamıyorduk. 2018 yılı itibari ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’ın katkılarıyla burayı kestane şekeri fabrikasına çevirdik. Bu tesisin olması bizim için daha ekonomik oldu. Burada kendi ürünümüzü, kendimiz işliyoruz. Burada kestaneyi şeker yapıp paketleyip katma değerini yükselterek değerinde satıyoruz” diye konuştu.

 

İstihdama katkı

 

Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde görev yapan çalışanlar Alandız’a böyle bir tesisin kurulmasının istihdam, bölgenin ekonomisi ve kestane şekerinin tanınırlığının artırılması açısından önemli olduğuna dikkat çekerken, yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’a teşekkür ediyor.

 

Derya Salgın: Denizli Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkıları ile kurulmuş olan bu tesiste çalışıyorum. Daha önce köyümüzde üretim yapıyorduk tüccarlar gelip bizden alıyordu. Tesis olmadığı için kendimiz üretip kendimiz satamıyorduk. Bu tesis hem bize iş olanağı sağladı hem de ailemize, çevremize ve bölgemize büyük katkısı oldu.

 

Gülfidan Salman: Tesisin kurulması köyümüz için çok iyi oldu. Kestanemiz önceden sadece satıma gidiyordu. Şu an burada üretip işlemeye başladık. Biz de tesiste çalışıyoruz, hem köyümüz için hem de bizim için çok güzel oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu tesis açıldı ve biz de burada çalışıyoruz.

 

Canan Bircan: Burada çalışmamız hem köyümüze hem ailemize katkı sağlıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesine burayı açtığı için çok teşekkür ediyorum. Daha önce toplayıp sattığımız ürünlerimizi artık burada işliyoruz. Bizim için çok güzel oldu.

 

Müge Karcar (Gıda Mühendisi): Kestanemiz şekercik cinsidir. Kestane şekeri yapımına en uygun kestanedir. Kendisinden tatlı zaten. Biz burada hiçbir katkı maddesi kullanmadan, glikoz şekeri kullanmadan kestane şekerimizi üretiyoruz. Halkımız bu konuda heyecanlı ve meraklı. Herkes burayı görüp çalışmak istiyor. Şimdiye kadar satılan ürünlerimiz de çok beğeniliyor. Hem geniz yakmıyor hem de tadı ağır değil.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!