Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Başkan Osman Zolan'dan 5 mahalleye daha alt yapı müjdesi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi'nin altyapısının baştan aşağı yenilenmesi için açılan ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı. Sözleşme ile 95 milyon liranın üzerinde alt yapı yatırımı yapacaklarını belirten Başkan Zolan, bununla birlikte Merkezefendi Mahallesi'nin alt yapısını baştan aşağı değiştireceklerini, Yenişehir Mahallesi'nde ise içme suyu hatlarını tamamen yenileyeceklerini müjdeledi.

Başkan Osman Zolan'dan 5 mahalleye daha alt yapı müjdesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Sevindik ve Sümer mahalleleri ile Karşıyaka Mahallesi'nin bir kısmının altyapısının baştan aşağı yenilenmesi için açılan ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve DESKİ Genel Müdür Vekili Mustafa Ünal, Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş ve Ahmet Hakan Doğanay, ihaleyi kazanan Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Atilla, Temelsu Uluslararası Mühendislik Müsteşarlık Hizmetleri Proje Müdürü Ahmet Tosun ve davetliler katıldı. Şehirlerin öncelikle sağlığın ve temizliğin merkezi olmak durumunda olduğunu kaydeden Başkan Zolan, bu kapsamda insanların hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için içme suyunun ulaştırılabilmesinin, kullanılan suyun uzaklaştırılmasının ve sel gibi afetlerin önlenmesi noktasında yağmur suyu hatlarının döşenmesinin belediyelerin en önemli görevi olduğunu ifade etti.

 

"Esas olan insandır"

 

"Esas olan insandır, insanlarımızın sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesidir" diyen Başkan Zolan şunları söyledi: "Altyapı çok önemlidir. Bir şehirde altyapı yoksa üste ne yapsanız faydası yoktur, anlamı yoktur, yapılan işler de boşadır. Biz göreve geldiğimizden bugüne kadar aynı şiar ve yürüyüşle baktık. Altyapı noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bugünlere geldik." Altyapı çalışmalarının birçok belediye başkanının arzu ettiği bir konu olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, alt yapı çalışması sırasında yaşanan toz, çamur, trafik, suların kesilmesi gibi sıkıntılara değinerek, "Ancak altyapı

bittikten sonra ise hayata daha iyi ve güvenli bakıyoruz. Sonucu, maliyeti, bedeli ne olursa olsun altyapının yapılması gerekiyor. Bu şekilde insan yaşantısı ve kalitesi de en üst seviyeye çıkar" diye konuştu.

 

"Türkiye’nin en temiz suyu Denizli’de"

 

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün övünerek söylüyoruz; Türkiye’nin en temiz suyu Denizli’dedir. Her geçen gün daha da ilerliyoruz. Yeni doğmuş bebeğimize verebilecek seviyede temiz ve sağlıklı bir suya sahibiz. Allah’ın lütfu olan kaynaklarımız nitelikli, insan sağlığına olumsuzluk verecek herhangi bir yapıya sahip değil. Suyu evlere ulaştırma noktasında birçok hassasiyeti dikkate alıyoruz. Onun için söylüyoruz, Türkiye’nin en temiz suyu Denizli’de. Çeşmeden akan suyun içilebilir olan şehir sayısı çok da fazla değildir. Birçok büyükşehirde kullanma suyu olarak çeşmeden akan su kullanılır. Denizlimiz bu noktada çok şanslı ve biz Denizlimizle gurur duyuyoruz. Vatandaşlarımızın teveccühü, desteği ve gayretiyle daha güzel işleri yapma konusunda da yolumuza devam ediyoruz."

 

"Denizli'den İzmir'e kadar hat döşemek demek"

 

2019 yılında başladıkları Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin bir kısmının altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, imzalayacakları bu sözleşme ile vatandaşların uzun süredir arzu ettikleri Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi'nin bir kısmında altyapı çalışması başlatacaklarını müjdeledi. İhalenin 95 milyon 303 bin TL olduğunu bildiren Başkan Zolan, "Metraj anlamında devasa işler yapacağız. 122 km içme suyu hattı, 73 km kanalizasyon hattı ve 23 km yağmur suyu hattı döşeyeceğiz ve 1 adet de atık su arıtma terfi merkezi inşa edeceğiz. Yaklaşık 220 km'ye yakın hat döşenecek. Bu yaklaşık Denizli'den İzmir'e kadar hat döşemek demek" dedi.

 

"Birçok mahallemizin sıkıntılarını gidermiş olacağız"

 

Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe ve Karşıyaka Mahallesi ile Deliktaş Mahallesi’nin bir kısmı ve Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi'nin bir kısmı olmak üzere iki ayrı ihale yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, "İki ihaleye ilave mahalle olarak, Merkezefendi ilçesindeki Merkezefendi Mahallemizin alt yapısını baştan aşağı yenileyeceğiz. Bir de Yenişehir Mahallemizde içme suyu ile ilgili sıkıntı var. İçme suyu hatlarında çok sık patlaklar oluşuyor. Yenişehir’de içme suyu hatlarını baştan aşağı değiştireceğiz. Birçok mahallemizin sıkıntılarını bu iki paketle gidermiş olacağız" diye konuştu. İlk paketin ihalesini başka bir firmanın aldığını, bu paketi ise Atilla İnşaat'ın

aldığını ifade eden Başkan Zolan, 3. paket alt yapı çalışmalarının da olacağını, buradaki mahallelerin isimlerini ayrıca paylaşacağını belirtti.

 

"Kaynakları bu kadar verimli kullanan başka bir belediye görmedim"

 

Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Atilla ise, firmasının 52 yıldır bu işi yaptığını belirterek, Denizli'deki alt yapı çalışmalarından övgüyle bahsetti. Belediyenin sadece kendi sorumluluk alanında değil, alt yapıya yatırım yapacak elektrik, doğalgaz ve telefon gibi diğer sorumlu kurumlarla da uyum ve koordinasyon içinde çalıştığını belirten Atilla, "Kaynakları bu kadar verimli kullanan başka bir belediyeye daha önce rastlamamıştım. Bu ülkenin bir yurttaşı olarak insan mutluluk duyuyor. Allah utandırmasın. Allah temel atma törenlerinde ve açılış törenlerinde bir arada olmayı nasip etsin" dedi. Atilla, yaklaşık 1 ay içinde başlayacakları işi 2 yıl içerisinde tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!