Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖY'DE HALK OYUNU ÖĞRENMEYEN KALMASIN

Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan halk oyunları kursu devam ediyor. Türk kültürünün en önemli yapı taşlarından birisi olan halk oyunları Sarayköy’de 7’den 70’e vatandaşların katıldığı kurs ile yaşatılıyor.

SARAYKÖY'DE HALK OYUNU ÖĞRENMEYEN KALMASIN

Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kursiyerler Antrenör Saniye Kara Ekin’den Harmandalı, Kerimoğlu, Al Yazmam, Çökertme, Tavas Zeybeği; kadın oyunlarında da Cemilem ve Kezban Yenge oyunlarını öğreniyor.

Antrenör Ekin, kayıtların devam ettiğini halk oyunlarını öğrenmek isteyen vatandaşların Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’ne başvuru yapabileceklerini söyledi.

“EĞİTİMLERİMİZ ÇOK ZEVKLİ GEÇİYOR”
İki yıldır halk oyunları kursuna gelen 53 yaşındaki Celile Çetin, “Halk oyunlarını öğrenmek çok istiyordum. İki sene önce burada başladık ve eğitimlerimiz çok zevkli geçiyor. Değişik oyunlar öğreniyoruz. Figürler çok güzel. Bir de sahneye çıktığımız zaman daha çok hoşumuza gidiyor” dedi.

“ŞENLİK HAVASINDA GÜZEL VE EĞLENCELİ GEÇİYOR”
Kültür oyunlarını kurallara uygun bir şekilde öğrenmekten dolayı mutlu olduğunu aktaran Namık Kemal Sarıyer, “Yöremizin oyunlarını kurallarıyla bilmiyordum. Öğrenmem gerektiğini düşündüm ve kursa başladım. Şimdi çok güzel bir ortamda kursumuz devam ediyor. Şenlik havasında güzel ve eğlenceli geçiyor. Arkadaş ortamımız da çok güzel…” diye konuştu.

“GÜNÜN STRESİNİ HALK OYUNLARI KURSU İLE ATIYORUM”
Günün stresini halk oyunları kursu ile attığını ifade eden 23 yaşındaki Havva Nur Kuzgun, “ Ben günün 10 saati çalışan bir insanım. Bu ortam o kadar eğlenceli ki günün stresini atıyorum. Bütün gün neredeyse ayakta çalışıyorum ama buraya gelip oynuyoruz ve bizi hiç yormuyor” dedi.

 

“GÜNÜMÜZÜ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”
Kurs ortamının aile ortamı kadar samimiyet verdiğini aktara 44 yaşındaki Erdal Güçtekin, “ Kursa
2018 yılının Kasım ayında başladım. Hocamız ve arkadaşlarımızla güzel bir aile ortamı kurduk. Güzel bir ortam da stres atıyoruz, günümüzü değerlendiriyoruz. Ege bölgemizin kültürünün bir parçası olan halk oyunlarını öğreniyoruz. Bu bizde büyük bir eksiklikti. O eksikliğimizi tamamlıyoruz. Buradan bilmeyen öğrenmek isteyen arkadaşlara da tavsiye ederiz. Buyursunlar gelsinler. Kesinlikle bir yabancılık çekmeyeceklerdir” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Kursların vatandaşların hayatlarına güzel dokunuşlar yapmasından dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Kurslarımızın vatandaşlarımıza ruhsal bir rahatlama vermesini, günün stresini atmalarını istiyoruz; aynı zamanda yeteneklerini keşfetmelerini ve hep yapmak isteyip de yapamadıkları hayallerine kurslarımızda kavuşturmak istiyoruz. Kurslarımızda bazen 70 yaşındaki bir amcamız bağlama çalma hayalini gerçekleştiriyor. Bazen de 50 yaşında bir ablamız üniversite hayallerine kavuşmak için kurslarımızı tercih ediyor. Halk oyunları kursumuz da bunlardan birisi. Yaz ve kış dönemlerinde aralık vermeden devam eden halk oyunları kursumuzda yüzlerce vatandaşımız kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarını öğrendi. Bizler vatandaşlarımızın kendilerini keşfetmeleri, hayallerine ulaşmaları için kurs yelpazemizi her geçen gün büyüterek hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!