Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

ÇALIŞMA AZMİNİN DEVAMINDA GELEN İKİ KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ

Sarayköy’de el ele veren iki kadının azmi ve çalışma istekleri işlerini ve çevrelerini geliştirirken, dostluklarını da sağlamlaştırıyor. İki mağazayı birleştirip tek kombin çalışan kadınlar alıcılarının yüzünü güldürüyor.

ÇALIŞMA AZMİNİN DEVAMINDA GELEN İKİ KADININ BAŞARI ÖYKÜSÜ

Sarayköy ilçesinde Atatürk Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Cad. üzerinde yer alan iki dükkanın sahipleri olan Gönül Göçtü ve Hatice Karataş’ın hayal ve ne istediğini bilip bu doğrultuda hareket edebilmenin en güzel örneklerinden birisi onlarınki. İki çocuk annesi Gönül Göçtü’nün 3 yıl önce aldığı bir karar ile hayali olan bu işe atılması aslından hiç de kolay olmamış. Aslen Kahramanmaraş’lı olan Göçtü, üniversite sonrası evlenerek Sarayköy’e yerleşmiş. Farklı meslek gruplarında yer alan Göçtü, yıllar içinde elde ettiği birikimleri ile evini de aldıktan sonra hayalini gerçekleştirmek için harekete geçiyor. Eşinin çektiği kredi ile 3 yıl önce açtığı “Moda 20” dükkanı ile iş hayatına devam etmekte. Gönül Göçtü,” Bu işi yapmak hayalimdi. Zamanla ve destekle istediğimi yapabildim. Başarmış olmam çok hoşuma gidiyor. Hatice ile de beraber çalışıyoruz. Ben giyim kısmını hallediyorum. Hatice’de ayakkabı ve çanta ile kombini tamamlıyor. Instagram üzerinden sipariş alıp, Kargoda yolluyoruz. Beraber iş yaptığımız için çok mutluyum."

Can yoldaşım dediği Hatice Karataş’ın ise hikayesi daha farklı bir yörük kızı olan Karataş Çivril ilçesinde doğmuş ve 19 yaşına kadar çobanlık yapmış. Babamın “erkek kızıydım.” Diyen 2 çocuk annesi Karataş, zaman içerinde farklı işlerde çalışmış ama hep bir eksik hissetmiş. Sarayköy’de de ayakkabı satışı konusunda da bir eksik olduğunu ve bunu ben doldurabilirim diyen Karataş babasının da desteği ile çok istediği bu işine sahip olmuş. Karataş, “ Yörük kızıyım ben 19 yaşıma kadar çobanlık yaptım. Serada ve tekstillerde çalıştım. Hep istemiştim kendi işimi yapmak. Sarayköy’de de ayakkabı satışı konusundaki bir eksiği kapatmak istedim. Azim, çalışma isteği ve babamın da desteği ile dükkanımı açtım. Burayı açtığımda kimseyi tanımıyordum. 1.5 senede bir çok insanla tanıştım müşterim değil de arkadaşım gibi oldu hepsi. Yeri geldi dertleştik yeri geldi güldük. En çok da bana güvendiklerini biliyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bu serüvenimdeki destekçilerimden de biri yoldaşım Gönül. Hatta artık beraber iş yapmaya başladık kombin yapıp satışını yapıyoruz. Dostluğumuzu işimizle taçlandırdık. İkimizde çalışmaya aşığız.” Dedi.

KOMBİNLİ ÇALIŞIP İNTERNET ÜZERİNDENDE ALICILARI İLE BULUŞUYORLAR

Hayallerini gerçekleştiren bu iki kadın artık başka insanlarında hayallerini gerçekleştirmek için bir olmuşlar ve müşterilerine hayal ettikleri üst, alt giyim, ayakkabı ve çantalar ile buluşturmak için çalışıyorlar. Kadınların vazgeçilmezi olan giyim konusunda onları en iyi anlayabilecek ve istedikleri doğrultuda ürün satışı yapabilecek azimli iki yol arkadaşının dükkanından geçecek. Göçtü, Karataş, “Dükkanlarımızı açtık ve belli bir çevre edindik. Sonra da işimizi bir üst seviye olan sosyal mecralara taşımaya karar verdik. Birimiz kıyafet kombini , birimizde ayakkabı ve çanta ile bir bütün oluşturup sosyal medyada ki kullanıcılara sunuyoruz. İşlerimiz iyi devamlı müşterilerimiz var. Instagramdan da alıcılarımız ile buluşuyoruz ve siparişlerini yolluyoruz. Biz hayallerimizi gerçekleştirdik sıra müşterilerimizin hayallerini gerçekleştirmeye geldi.” dedi.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Fatma horzum nalbant     2020-01-30 Yolunuz açık olsun inşallah kalbi gönlü yüreği güzel kardeslerim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!