Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖY'DE HER ŞEY 150 YIL ÖNCE BAŞLADI

Sarayköy’de dedelerinin babasından devraldıkları 150 yıllık fırıncılık yolculuğunu, normalde ürettikleri ekmek çeşidinin dışına çıkarak Sarayköy sınırlarını aşan tüm bölgeye yayılan bir ticari başarı hikayesi ile insanın cesaretli olunca neler yapabileceğini Saraç, kardeşler anlattı.

SARAYKÖY'DE HER ŞEY 150 YIL ÖNCE BAŞLADI

Normalde ürettikleri ekmekler dışında bir gün merak edip araştırdıkları bazlama ekmek çeşidi ile kendilerinin bile hesaplamadığı şekilde büyüyerek Sarayköy’de başlayıp şimdi Fethi’den Nazilli’ye kadar olan geniş bir alana sipariş yetiştirmekte zorlanan Saraç, kardeşlerden  Serkan Saraç, “ İnsan ticarette gelişmek ve kabuğunu kırmak istiyorsa cesur olmalı” dedi.

Ailenin en büyüğü olan  46 yaşındaki ağabey Serdar Saraç, 43 yaşındaki Serkan Saraç ve 36 yaşındaki Hakan Saraç kardeşler, Sarayköy’de bir işletmede sadece ekmek üreterek tüm bölgeye hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade etti.

7 araç ve 15 personelle üretime devam ettiklerini ifade eden Başak Fırın yetkilisi Serdar Saraç, dedelerinin babası olan Sarayköy’de ekmekçi Şakir, olarak bilinen büyük dedelerinden aldıkları bayrağı günümüz şartlarına uyarlayarak normal ekmek üretimi dışından bir gün yaptıkları araştırmalar sonra   Bazlama üretmeye de karar verdiklerini ifade etti.             

  “ Şu her yerde şubesi olan zincirleme marketlerden birinin yetkilisi geldi ve bizlere kendileri için bazlama üretmemizi istedi. Bizlerde uzun bir arge çalışma sonrası en lezzetli nasıl yapabiliriz diye sorgularken bu işi öğrendik ve girişimde bulunduk. Ardından Sarayköy’de Denizli şehir merkezinde bu marketler için üretim yapmaya başladık. Ardından kendi araçlarımızla pazarlama ağımızı genişleterek güneyde Fethiye’ye kadar, kuzeyde de Aydın’a kadar, doğudan da Uşak’akadar bazlama ekmeğimizi götürdük. Ardından bu bölgelerden talebin artması üzerine bizlerde hem üretim hem de dağıtım ağımızı genişlettik. Zaten nasıl yapıldığını sır gibi saklıyoruz çünkü tadı bize has bir ürün oldu. Tabi yol üzerinde bulunan bir fırın olduğumuz içinde geçerken buradan bir kere bazlama alan herkeste yolu bu tarafa düştüğünde kesinlikle uğramadan gitmiyor” dedi.

Ürettikleri bazlama ekmeğinin hamuruna sabah 7’de başladıklarını ifade eden Saraç öğlen 12’de satışa hazır hale geldiğini. Özel bir un kullandıkları içinde 4 günlük bir raf ömrü olduğu için zorluk çekmediklerini anlattı. Zor olan kısmın üretim değil dağıtmak olduğunu aktaran Saraç, ağımız geniş olduğu için vaktimizin uzun bir kısmı yollarda geçiyor dedi.

Ürettikleri bazlama ekmek dışında normal ekmek, tava ekmeği, kara deniz ekmeği ve daha bir çok çeşidinde yine firmalarında bulunduğunu aktaran Saraç, “150 yıllık bir hatıranın içerisindeyiz. Elbette fırınımızın yeri dedelerimizden sonra değişti. Ama değişmeyen şey o fırının içerisinde oluşturduğumuz geleneksel anlayış ve işimize duyduğumuz saygı oldu. Bizlerde inşallah bu hatırayı bizden sonra gelenlere devrederek yolculuğun devam etmesini sağlayacağız” dedi.

 

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!