Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

ÖZÇİFTÇİ'DEN DUYGUSAL VEDA

Sarayköy’ün en eski eczanelerinden olan Özçiftci Eczanesi hizmet verdiği 45 yılın ardından kapandı.

ÖZÇİFTÇİ'DEN DUYGUSAL VEDA

Sarayköy çarşıda bulunan ve sayısız Sarayköylünün hayatına dokunan 1951 doğumlu  Selahattin Özçiftci’ye  ait olan 1975 yılında açılarak hizmete başlayan  Özçiftci eczanesi dün itibariyle hizmete kapatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı kapanışta 45 yıllık meslek hayatını geride bırakan Özçiftci, ne Sarayköy’ü ne Sarayköylüleri asla unutmayacağım dedi. 1974 yılında eczacılık belgesini almasının ardından bugün Sarayköy çarşıda açtığı eczanesi ile Sarayköylülere şifa dağıtan Özçiftçi, her yaş gurubundan Sarayköylülere açıldıkları günden bu zamana, Sarayköy merkezden veya köyden çevre mahallelerinden gelerek kendilerini asla yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.  45 yıllık meslek hayatı boyunca aktif bir şekilde hem siyaset yapan hem de bir çok sendika ve derneklerde yöneticilikte olmak üzere önemli görev alan ve Sarayköyspor’un da geçmiş dönem başkanlarından olan Özçifçi,  yaptığı her şeyden memnun olduğunu aktarıken “ İkisi var ki bunlarla guru duyuyorum. Bir tanesi Özel İdarenin de destekleriyle yapılan Duacılı’da bulunan okul. İkincisi ise, doktorlarımız köylere kasabalara gittiğinde oradaki Sarayköylü vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilsin diye ayarladığımız çalışma alanları” dedi.

“ÖLÜRSEM SARAYKÖY’E GÖMÜN”

Duygusal anların yaşandığı kapanışta Saraykoy haber sitesine konuşan Özçiftçi, “ Öncelikle bugün bile bizleri yalnız bırakmadığınız için ilk başta sizlere teşekkür ediyorum. 1974 yılında başladığım 45 yıllık meslek hayatımı Sarayköy’de sonlandırdığım için ayrı bir gurur ve hüzün yaşıyorum. Bundan sonra sürekli burada olamayacağım. Mimar kızım ve Pilot olan oğlumun yanlarına gideceğim. Güzelçamlık’da bulunan yazlığımda olacağım. Ama çocuklarıma her zaman söylüyorum benim vasiyetimdir. Öldüğümde yer aramasınlar beni Sarayköy’e gömsünler.” Dedi.

“O ANIMI HİÇ UNUTMAMAM”

Gazatemize açıklama yapan Özçiftçi, elbette bu 45 yıllık meslek hayatımda Sarayköy’de sayısız dostluklar kazandım, hepsi ayrı ayrı çok değerli insanlar benim için.  Dostluklarımın dışında elbette koskoca 45 yılda bolcada anı biriktirdim ama onlardan bir tanesi var ki onu asla unutmayacağım. Uyanık’dan yaşlı bir teyze gelmişti,  vücudu  simsiyah lekeler ile kaplanmıştı. Kendi yöntemlerimiz, doktorlarımızdan öğrendiklerimiz derken biz teyzemizi tedavi etmiştik. Elbette bunu yaparken 1 kuruş almadan yapmıştık. İyileşen kadının kendi hayvanlarından yaptığı yoğurdu bir gün eczaneme düşünüp getirmesi ise işte bu beni çok etkilemiş ve duygulandırmıştı. Ben karşılıksız bir  şeyler yapmış ve karşılığını bu şekilde görmek beni çok mutlu etmişti.” Dedi.

“PERSONELİMİZ ESKİ VE HATTA BURADAN EMEKLİ”

45 yıl boyunca sadece Sarayköylülere şifa vermeyip aynı zamanda bir çok insana da ekmek kapısı olan Özçiftçi Eczanesi,  vedasınıda 10 yıldır beraber çalıştığı personeli ile birlikte gerçekleştirdi. Personellerden Naciye Adikoğulları, Mehmet Kırlı’da kapanışta duygulanarak “ Burada çlaışma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Bizlerden önce çalışıp burada çalışıp emekli olan abilerimizden bu bayrağı devir aldık ve güzel bir sonuçla tamamladık” dedi.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Tayfun İŞBİL     2020-01-07 Kıymetli Selahattin abim Allah razı olsun senden bugüne kadar bizlere verdiğin hizmetten dolayı biz sana teşekkür ederiz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!