Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖY PAZARINDA TATLI REKABET

Sarayköy ilçesinde cumartesi günleri satışlarını gerçekleştiren İlknur Selçuk babasından öğrendiği meslekle babasına rakip oldu.

SARAYKÖY PAZARINDA TATLI REKABET
Sarayköy'de Cumartesi günü kurulan pazar yerine farklı ilçelerden gelen tezgahtarlar ile gözler doluyor, mideler doyuyor. Kendi üretimleri ile satışa sundukları ürünlerle şifa dağıtmaya devam ediyorlar. İşte o pazar esnaflarından birisi de 48 yaşındaki İlknur Selçuk. 400 kovanı ile ürettiği balları, arı sütü, polen, propolis ve petek balını alıcıları ile buluşturuyor. Babasından devraldığı ve küçüklüğünden itibaren bal üretimi işinde olan Selçuk, zamanla yaptığı işin patentini de almış bulunmakta. Eşi ile bu yola baş koyan İlknur Selçuk, dağıttığı şifalı balların parası ile hem ev geçindiriyor, hem de iki çocuk okutuyor. Selçuk ”Küçüklüğümden beri bu işin içindeyim, baba mesleğim bu benim. Ben de bildiğim işi yapmak istedim. Babama da resmen tatlı rakip olmuş oldum aslında. Aynı Pazar içerisinde hem babam hem ben satış yapıyoruz. Amacımız insanlara hem organik bal sunmak hem de insanlara şifa için fayda sağlamak. İkimizde almış olduğumuz patentlerle farklı tezgahlarda kazancımızı sağlıyoruz. Kazancımla da iki çocuk okutuyorum. Evim kira olmasına rağmen 400 kovanımla bu yola baş koydum. Eşimin desteğiyle bu günlere kadar geldik. Satışını yapmakta olduğum bal, petek balı, arı sütü, polen ve propolis alanlardan olumlu yorumlar aldıkça mutlu oluyorum. İnsanlara faydalı olabildiğimi  öğrenmem bile  bana yetiyor. " dedi.

RAKİP BABA KONUŞTU

Küçüklüğünden beri organik bal üretimi işinde olan İlknur Selçuk’un ustası olan babası Necmettin Tekdemir, “45 yıldır bu işin içindeyim. Benim babam da kendi kovanları ile organik bal üretimi yapardı. Bize bu meslek baba yadigarı. Ben de bu meslekte yoluma devam ettim. Her birimizin ayrı patentli ürünleri satışa sunuluyor. Biz organik üretim yanlısıyız. Fakat piyasa içerisinde glikozlu bal üretimi ile ucuz bal satışları yapılıyor. Bu da haliyle bizim işlerimize yansıyor.  Ancak biz el emeği ve doğal ballarımızın her zaman arkasındayız. Şimdi kızım da bu işle geçimini sağlıyor. Bana tatlı bir rakip oldu ama kızımla gurur duyuyorum. Aile mesleğimiz olan arı besiciliği ve üretimine sahip çıkıyor.” Dedi.

KADER YOLDAŞLARI AYNI TEZGAHI DA PAYLAŞIYORLAR

Geçimini sağlamak için pazara gelen İlknur Selçuk, tezgah arkadaşı ve kader yoldaşı olan yoğurt ve tereyağı satışı yapan 47 yaşındaki Ülkü sevim ile 22 numaralı sergide her hafta cumartesi günleri tezgahını açıyor. Arkadaşı Ülkü Sevim “Beylerbeyi’nden her hafta gelip sergimi açıyorum, iki ineğimden elde ettiğim süt ile hem yoğurt hem de tereyağı yapıyorum. Ürünlerimi de cumartesi günleri satışa sunuyorum. Arkadaşım İlknur ile birbirimize yoldaş oluyoruz,  kazancımızı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.  

 

Arı Sütünün Faydaları : 

*Kan basıncını düzenler

*Kolesterol seviyesini dengeliyor

*İnfertilite (kısırlık) sorunlarını tedavi eder

*Kanseri önler

*Enflamasyonu azaltır

*Erken yaşlanmayı önler

*Kilo vermeye yardımcı olur

*Metabolizmayı güçlendirir

Polenin Faydaları :

*İyi bir antioksidan kaynağıdır. 

*Cildi korur. 

*Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.

*Sindirim sistemini korur.

*Enerji verir. 

*Bağışıklığı güçlendirir. 

*İshale iyi gelir.

*İştahı açar.

*Prostat önler.

Propolisin Faydaları : 

                                  
*Bağışıklık sistemini destekler.

*Hastalık etkenlerine yönelik vücut direncinin yükseltilmesi amacıyla kullanılabilir.

*Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir.

*Soğuk algınlığından korunmak amaçlı alınabilir.

*Akne ve uçuk için haricen kullanılır.


*Propolis kullanımı bademcik iltihabı, farenjit, larenjit için etkilidir.

*Ağız ve boğaz mukozası sorunları için hem oral olarak hem de gargara biçiminde kullanılır.


*Dişeti hastalıklarına karşı korucuyucu özelliktedir.

 

 

Balın Faydaları : 

*Bal Kas Yorgunluklarını Giderir.

*Bal Kan Şekerini Düzenler.

*Bal Öksürüğe Faydalıdır.

*Bal Yaraları ve Kesikleri İyileştirir.

*Bal Yanıkların Hızlı İyileşmesini Sağlar.

 

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!