Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SEÇMELİ DERS TİYATROSU!

SEÇMELİ DERS TİYATROSU!

Eğitim sistemimizde sergilenen tiyatro oyunu devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı işine gelince velinin iradesidir deyip popülistlik yapmakta, işine gelmeyince emirleri arka arkasına sıralayıp, kimsenin iradesini tanımamaktadır.

Öğrencilerimiz, okumak istedikleri bölümlere göre dersler seçmektedir. Seçtikleri bu derslerle eğitim programları oluşmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, sözde seçmeli olan bu derslerin bazılarını zorla dayatmaya devam etmektedir. Yıllardır yaşanan bu ikiyüzlü tutum, eğitim sistemimize olan güveni sarsmaktadır. Bakanlığın ve yetkililerin bu tavrı, güven sorununun ötesinde özel eğitime de dolaylı olarak yönlendirmeye yol açmaktadır.

Ortaokul ve lise öğrencilerimizin seçeceği bu derslerden dini içerikli olanlar için yönlendirme yapılmakta, bu derslerin seçilmesi için okul müdürlerine ve öğretmenlere özel afişlerle yazılı emir verilmektedir. Peki, diğer seçmeli dersler o listeye laf olsun diye mi konuldu?

· Düşünme Eğitimi · Halk Kültürü · Okuma Becerileri · Çevre Eğitimi · Zeka Oyunları · Drama · Bilim Uygulamaları · İletişim ve Sunum Becerileri…

 

gibi daha birçok seçmeli dersler neden yok sayılıyor? Neden bu dayatmayı yapıyorsunuz? Bırakın isteyen istediğini seçsin. “Öğretmeni yok” gerekçeniz de koskoca bir yalandır…

Ağustos ayında diğer liseleri yok sayarcasına, İmam Hatiplere yerleştirme için pankartlar asıyorsunuz, okullara dini içerikli derslerin seçimi konusunda dayatma yapıyorsunuz, hangi derslerin seçildiğine dair okullardan rapor istiyorsunuz. Bunlar yetmiyormuş gibi, İmamlar hutbelerde dini içerikli derslerin seçiminden bahsediyor. Herkes kendi işini yapsın.

Koltuklarınızı korumanın yolu, çocuklarımıza, velilerimize yaptığınız bu dayatmadan geçtiğini biliyoruz.

Bu kadar adaletsiz, çifte standart, saygıdan uzak göstermelik tutumlarınızın üzerine, öğrencilerin davranış sorunlarını sorguluyorsunuz. Ne bekliyorsunuz ey yetkililer? Çocuklarımız sizden ne görüyorsa onu uyguluyorlar.

2023 vizyonunun yetenek derslerini ön plana çıkaran hedefleriyle de çelişen bu tavırlarınızla eğitime katkı değil zarar veriyorsunuz. Öğrencinin, velinin işine karışacağınıza gidin çocuklarımızın kaldığı yurtları denetleyin. Hayalleri ve umutları yıkılan, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımızın güvenliğini sağlayın.

Değerli velilerimiz, seçmeli dersleri istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Bu konuda her zaman yanınızda olduğumuzu, Eğitim-iş olarak, her türlü yardıma hazır olduğumuzu biliniz.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!