Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ’lü Öğretim Üyesi, Halil İnalcık Özel Ödülü’nün Sahibi Oldu

Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Beyazıt “Os-manlı İlmiye Mesleğinde İstihdam (XVI. Yüzyıl)” isimli yayını ile Halil İnalcık Özel Ödü-lüne layık görüldü.

PAÜ’lü Öğretim Üyesi, Halil İnalcık Özel Ödülü’nün Sahibi Oldu

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimini amaçlayan 2019 yılı TESEP kapsamında; İki Telif Eser Ödülü, bir Halil İnalcık Özel Ödülü ve üç Kayda Değer Eser (Mansiyon) Ödülü olmak üzere toplam altı Türkçe bilimsel telif eser TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü. Bu yılın Halil İnalcık Özel Ödülü ise Pamuk-kale Üniversitesinin oldu.

 

2019 yılı TÜBA-TESEP Ödüllerinde Halil İnalcık Özel Ödülü’ne layık görülen PAÜ Fen-Ede-biyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Beyazıt çalışmasında; XVI. Yüzyıl’da Osmanlı Devletinde adli, idari, dini ve eğitim öğretim hizmetlerini yerine getiren ilmiye sınıfının istihdamını konu edindi. Prof. Dr. Beyazıt, Osmanlı ilmiye zümresinin istihda-mının klasik biçiminin tespitini yaparak yüzyılın ikinci yarısında yaşanan değişimin sebeplerine ve özelliklerine odaklanmanın yanı sıra, İlmiye mesleğine nasıl girilebildiği, mesleğe girenlerin hangi sosyal tabandan geldikleri, nüfus artışına bağlı olarak mesleğe giren sayısında artış olup olmadığı ve devletin bu hususta aldığı tedbirlerin neler olduğuna ilişkin soruların cevaplarını da arıyor. Ödüllü çalışmada aynı zamanda ulemaların, kadılık ve müderrislik yolunda nasıl iler-ledikleri, mekânda ve grup içinde nasıl hareket ettikleri araştırılıyor ve ulemanın göreve atanma ve görevden ayrılma süreçleri sebepleriyle birlikte değerlendiriliyor.

 

Yapılan çalışma ve kazanılan ödülle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, Halil İnalcık’ın Osmanlı tarihçiliğinde bir duayen olduğunu, yüzlerce eser vererek Osmanlı tarihini Türkiye’de ve dünyada önemli bir çalışma alanı haline getirdiğini, pek çok öğrenci yetiştirdi-ğini, hocanın vefatının ardından TÜBA’nın TESEP kapsamında onun adına özel ödül vermeye başladığını ve kendisinin de bu ödüle layık görüldüğü için büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek ödülün öğrencileri, asistanları için bir örnek oluşturmasını temenni ettiğini söyledi.

Rektör Bağ, Prof. Dr. Beyazıt’ı Tebrik Etti

 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, aldığı ödül sonrasında Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’ı 2019 yılının son senato toplantısına davet etti. Burada Prof. Dr. Beyazıt, hazırladığı yayın ve kazandığı ödül ile ilgili Senato Üyelerini bilgilendirdi.

 

Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinin uzun ve titiz çalışmalarının ardından elde ettikleri başarı ve ödüllerin, tüm Üniversiteye gurur ve mutluluk yaşattığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, başarılarından dolayı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’ı tebrik ederek, kendisine şilt ve hediye takdiminde bulundu.

 

Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Takdim Etti

 

“Osmanlı İlmiye Mesleğinde İstihdam (XVI. Yüzyıl)” isimli yayını ile 2019 yılı Halil İnalcık Özel Ödülü’ne layık görülen Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, 30 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2019 yılı TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!