Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ Turizm Fakültesi 10 Yaşında

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesinin eğitim öğretime başlayışının 10.yılı; kamuda ve özel sektörde çalışan mezun öğrencilerinin de katılımıyla “10. Yılımızda 10 Mezun” isimli bir etkinlik ile kutlandı.

PAÜ Turizm Fakültesi 10 Yaşında

Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ile birlikte akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve mezun öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Turizm Fakültesinden mezun olan öğrencilerin fotoğraflarından oluşan ve Turizm Meleğinin önemini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törenin açılışında konuşma yapan, Turizm Fakültesinin nice 10 yılını kutlamanın nasip olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Turizmin PAÜ için önemine vurgu yaptı. “Belli bir hedef doğrultusunda yaşamak herkes için önemli bir hayat disiplinidir. Bizler de göreve başladığımızda mevcuttaki Turizm Fakültesi binası, gerek akademisyenlerimiz gerek öğrencilerimiz için çileli bir durumda idi. Sizleri yerleşkemize taşıma sözünü verdik ve bunu gerçekleştirdik. Bu gün bu güzel ortamda bu töreni gerçekleştiriyor olmak bize mutluluk veriyor. Tabi bu yeterli değil. Hedefimiz Turizm Fakültemize yaraşır daha güzel bir bina yapmak, içinde uygulama otelinin, uygulama alanlarının olduğu bir projeyi hayata geçirmek bundan sonraki hedefimizdir. Mezunlarımıza yönelik olarak diyoruz ki sizin de hedefiniz, yetiştiğiniz kurumlara destek vermek olsun” şeklinde konuşan Prof. Dr. Bağ konuşmasının sonunda kutlama programının çok iyi düşünülüp organize edildiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende konuşma yapan Turizm Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bayram ise Turizm Fakültesinin bu yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını, turizm sektöründe ve turizm akademisinde hem yurt içinde hem yurt dışında önemli görevler üstlenen isimler yetiştiren bir fakülte olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından; kuruluşundan bugüne Turizm Fakültesine emeği geçen, öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurten Çekal’a, Doç. Dr. Serkan Bertan’a, Dr. Öğretim Üyesi Engin Taşkın’a, ve idari personel Dilara Özgür’e, Fehmi Karalar’a, 

Hüseyin Savun’a teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından, Turizm Fakültesinin 10. Yılını kutlamak için hazırlanan pasta; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ile Turizm Fakültesi akademik ve idari personeli tarafından kesildi.

Program, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesinden ilk mezun verilen, 2014 yılından 2019 yılına kadar geçen süreçte, turizmin farklı alanlarında, kamuda ve özel sektörde çalışan veya kendi işini kuran girişimci mezunların; kariyer süreçlerini, deneyimleri ve tecrübelerini turizm öğrencilerine aktarmasıyla devam etti. Törene konuşmacı olarak; Farfalle Makarna Restoran Girişimcisi Bekir Ural, Dedeman Otel Satış Şefi Cansel Doyran, Birlik Börek Yöneticisi Fuat Açıkgöz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arş. Gör. Gülsevdi Öztürk, Pizza Palermo Şefi İhsan Kuru, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Ertopcu, Amasya Üniversitesi Öğr. Gör. Kübra Erbil, Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Seher Özçelik, KOSGEB Girişimcisi Tutku Erçakır, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğr. Gör. Zeynep Tuç katıldı. Konuşmalarda turizm sektöründe, akademik hayat, rehberlik, gastronomi, işletmecilik ve turizm eğitimi konuları ele alındı.

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesinin temelini oluşturan Pamukkale Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2007 yılında kuruldu ve 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Yüksekokul olarak ilk öğrencilerini almaya başladı. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, bilimsel araştırmalar ve toplumsal hizmetler verme misyonu ile Turizm Fakültesi olarak alanında evrensel bilgi birikimine katkı sağlamaya devam ediyor.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti