Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BAŞKA BİR EĞİTİM MÜMKÜN!

BAŞKA BİR EĞİTİM MÜMKÜN!

Öğretmenlerimize verilen sözlerin tutulduğu, mağduriyetlerin yaşanmadığı bir ülkeyi eğitim sayesinde, öğretmenlerimizle birlikte var edeceğiz.

Milli Eğitim sistemimiz yap boz tahtasına çevrildi. Ard arda Bakan değişikliklerinin yaşandığını, bilimsel, çağdaş, eşit ve parasız eğitimden uzaklaştırılarak eğitimin ticarileştirildiğini, öğrenci velilerinin artan eğitim maliyetleri altında belinin büküldüğünü, Milli Eğitim Bakanlığına merkezi bütçeden ayrılan payın düşürüldüğünü, eğitim yatırımlarına bütçeden ayrılan payın her geçen gün azaldığını, ataması yapılmayan öğretmenlerin intiharlara sürüklendiğini, ihraçlarla okul ve öğrencilerinden koparılan öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının mağduriyetlerinin devam ettiğini, sınav sistemindeki değişikliklerle öğrenci ve ailelerin derin kaygı ve kayıplarla baş başa bırakıldığını, öğretmenlerimize verilen değer ve desteğin yok edildiğini, özlük haklarında iyileştirmelerin sağlanmadığını, eğitimin amacından koparıldığını üzülerek gözlemlediğimiz, deneyimlediğimiz bir dönemi yaşıyoruz. CHP olarak önerilerimizle bu gidişata dur demeyi görev ediniyoruz.

YIKICI BİR EĞİTİM POLİTİKASIZLIĞI

Eğitimin paralı hale getirildiği, ailelerin ekonomik krize rağmen devletin sağlaması gereken temel eğitim giderlerini üstlenmek zorunda kaldığı böylesi bir politikasızlık, Cumhuriyet tarihinde bugüne dek böylesi bir yıkıcılıkta yaşanmamıştı. Eğitim emekçilerini cezalandırmayı, öğretmenlerimizi yandaşlaştırmayı, zorlama ve baskılarla belirli sendikalara üye olmaya zorlamayı iş edinen AKP, sadece bugünü değil ülkenin geleceğini de ipotek altına almaktan vazgeçmiyor.

BİLİM YUVALARI ÖĞRETMENLERİNDİR

Bu ülkeye hizmet etmek için can atan on binlerce genç öğretmen adayımız “ataması yapılmayan öğretmenler” olarak ne yazık ki hak etmedikleri bir muameleye maruz bırakılıyorken, eğitim kurumlarımızı sıbyan mekteplerine dönüştürmek istiyorlar. Öğretmenlerimizin hakkının teslimi, tüm çocuk ve gençlerimizin sağlıklı, nitelikli, donanımlı, çağın gerekliliklerine uygun eğitim görme hakkına erişebilmesi önceliğimizdir. Öğretmenlerimizin sorunlarının çözüldüğü, öğretmen açığının giderildiği, emekli öğretmenlerimizin yaşam standartlarının yükseltildiği, öğretmenlerin işsizlikle boğuşmak ya da ek iş yapmak zorunda kalmadığı, verilen sözlerin tutulduğu, öğretmen ve öğrencilerimizin elverişli öğrenme ortamlarında bir arada güvenli bir şekilde Atatürk ilkeleri ışığında eğitim-öğretime devam ettiği bir Türkiye özlemiyle; bugünlere gelmemdeki emekleri tartışmasız olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!