Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ’den Eğitime Büyük Destek

​Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile 20-21 Nisan 2020 tarihlerinde Denizli’de 12. si düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu’nda PAÜ, sempozyumun bilimsel sürecinin yürütülmesine katkı sağlayacak.

PAÜ’den Eğitime Büyük Destek

Valilikte düzenlenen imza törenine; Denizli Valisi Hasan Karahan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu sempozyumların öğrencilerin özgüvenlerini geliştirme konusunda önemli olduğuna değinirken, Sosyal bilimler liseleri ve öğrencileri arasında kaynaşma, dostluk ve iş birliklerini arttıracağını dile getirdi. Sempozyum kapsamında öğretmen, idareci ve öğrencileri misafir edecek olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getiren Oğuz, sempozyuma katkı sağlayacak olan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Törende konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’deki sosyal bilimler liselerinin eğitim öğretim alanında başarılı olduğunu belirtirken, gençlerin geleceğe hazırlanması noktasında tüm kurumlara büyük görevler düştüğünü hatırlattı. Sempozyuma destek vermekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Zolan, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diledi.

Törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, düzenlenecek olan sempozyumun 81 ilden Denizli’ye gelecek olan Sosyal bilimler lisesi öğrencilerine Denizli ve Pamukkale Üniversitesini tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu hatırlatırken, öğrencileri ağırlayacak olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getirdi. İş birliği ve yapılacak sempozyumun hayırlı olmasını diledi.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, 81 ilde eğitim öğretim faaliyeti gösteren 90 Sosyal bilimler lisesinden öğrenci, öğretmen ve idarecilerin sempozyum münasebetiyle Denizli’de bir araya geleceğini hatırlatırken, Denizli’nin valilik, belediye, üniversite, ve diğer kurum ve kuruluşlarla yaptığı işbirlikleri

neticesinde eğitimde bir marka şehir olduğuna değindi. Genel Müdürü Yusuf Büyük, 12.si düzenlenecek olan sempozyumun ana başlığının dijital çağa genç bakış olduğunu belirtti. Projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Törende konuşma yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli’nin eğitimi seven bir şehir olduğunu dile getirirken Denizli’nin eğitim alanında başarısında tüm kurum ve kuruluşların iş birliği yapmasında önemli olduğuna değindi. Ülke olarak fen bilimlerinde olduğu gibi sosyal bilimler alanına da önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Karahan, sosyal bilimler liselerinin bu alanda önemli bir eksikliği gidereceğine olan inancını ifade etti.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü; Denizli Valisi Hasan Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından imzalandı.

Sosyal bilimler öğrencilerinin kendi alanlarına özgü konuları tanımasını sağlayarak toplumsal konulara duyarlılıklarının artması, ortak milli ve manevi değerleri özümsemesi, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve 2023 vizyonuna ulaştırılması amacıyla düzenlenen Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu’nun 12.si Denizli ev sahipliğinde 20-21 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve toplamda Türkiye genelinde eğitim öğretim faaliyeti gösteren 90 Sosyal bilimler lisesinden öğretmen, idareci ve öğrenci katılacak.

Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri sempozyum kapsamında bilimsel sürecin yürütülmesinde rehberlik ederken, sempozyuma hazırlık, bildiri yazımı ve tebliğ sunma teknikleri, yazılan makale ve posterlerin uygunluğunun değerlendirilmesi konularında öğrencilere destek verecek.

PAÜ, Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine Katkı Sağlayacak

Valilikte düzenlenen bir diğer iş birliği protokolü ise Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özel yetenekli öğrencilerin eğitimine ilişkin iş birliği protokolü oldu. Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalanan protokol ile Pamukkale Üniversitesi, laboratuvar ve araştırma merkezlerinin kapılarını özel yetenekli öğrencilerin eğitimi için açacak. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı merkezlerde yer alan ya da açılması planlanan atölyelerin içeriği konusunda fikir desteği verecek.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!