Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

KÖPEĞİ BAĞLAYIP İŞKENCE YAPMIŞTI

Denizli’de Hayvana Eziyetin Cezası 773 LiraDenizli’de sokak köpeğini zincirle bağlayarak sopayla döven F.A.’nın cezası belli oldu. Zanlıya hayvana şiddet yüzünden 773 lira para cezası kesildi.

KÖPEĞİ BAĞLAYIP İŞKENCE YAPMIŞTI

Olay, geçtiğimiz günlerde Merkezefendi’ye bağlı Hallaçlar Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre 3036 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın arka bahçesine bağlanan köpeğe bir kişi sopayla saldırdı. Karşı apartmanda bulunan bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde zincirle bağlanan köpeğe yapılan saldırı kan dondurdu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis harekete geçti. Saldırıya uğrayan köpek koruma altına alınırken, köpeğe saldıran saldırgan hakkında ise Hayvanları Koruma Kanunu gereğince idari işlem başlatıldı.

CEZASI BELLİ OLDU

Hayvan hakları derneklerinin şikayetinin ardından zanlıya 5199 sayılı kanunun ilgili maddesi ve fıkrası gereği 773 lira para cezası kesildi.

HAYVANA ŞİDDETİN KABAHAT DEĞİL SUÇ OLMALI

Önceki gün Merkezefendi'de yaşanan hayvana şiddet olayı üzerine bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Hayvana şiddetin kabahat değil suç olması gerektiğini belirterek partisinin verdiği yasa teklifinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin son yıllarda artan hayvan hakları ihlallerinin önüne geçilebilmesi için bir yasa teklifi verdiğini ve TBMM'de verdikleri mücadele sonucunda Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu kurulduğuna dikkat Çeken Mahir Akbaba, "Türkiye'de maalesef hayvanlara yapılan kötü muamele Kabahatler Kanunu kapmasında değerlendiriliyor. CHP olarak, Hayvan Hakları Kanunu'nun acil olarak çıkarılması için mücadelemiz sürüyor" dedi.,

ŞAHSIN ŞİDDET EĞİLİMLİ OLDUĞU AÇIKTIR

Son olarak Merkezefendi İlçesi Hallaçlar Mahallesi'nde yaşanan üzücü olayda sahipsiz bir köpeğe işkence edilmesinin yerel ve ulusal medyada gündeme geldiğine dikkat çeken Mahir Akbaba, "Söz konusu şahıs, Emniyet güçlerince yakalanmış ve Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmıştır. Görüntülerden anlaşılacağı üzere Şahsın şiddet eğilimli olduğu açıktır. Hayvanlara vahşet ve şiddet suçları işleyen şahısların psikolojik gelişimini tamamlamamış, dissosiyatif kimlik bozukluğu olan şahıslar oldukları, başta çocuk ve kadın cinayetleri olmak üzere insan öldürmeye hayvan öldürerek başladıkları psikoloji, sosyoloji ve krimonoloji alanında kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir. Şayet tedavi ve denetim sağlanmazsa bu şahıslar yarının seri katilleri olacaklardır" diye konuştu.

Görüntülerde şahsın şiddete eğilimli olduğunun açıkça görüldüğünü belirten Akbaba, "Mevcut yasa ve yönetmelikler kapsamında bu saldırgan caniye yönelik inceleme başlatılmasını, aile fertlerinde fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara maruz kalan, şiddet mağduru kadınlar, çocuklar ve başka bireyler olup olmadığının incelenmesini,  aile fertleri ile birlikte şahsın sosyal hizmete tabi tutulup İl Müdürlüğü tarafından gözetim altında tutulmasının sağlanmasını, sağlanacak sosyal hizmet ile sorunların çözümünde uygulanacak müdahale yönteminin belirlenerek, 'Sosyal İnceleme Raporu' düzenlenip, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Şayet bu şahsın şiddet eğiliminin, koruyucu sosyal politikalar kapsamında, tedavi edilemeyecek ruhsal bozukluklara sahip olduğu  sonucunu gösteriyor ise, 5442 sayılı İl İdare Kanununun 11. maddesinde Vali, 32. maddesinde Kaymakamın; suç işlemesini önlemek, kamu düzen ve güvenliğini korumak için hasta hakkında gerekli tedbirleri alabileceği hükmü çerçevesinde akli dengesinin kontrol ve tedavisi için, akıl hastanesine sevk edilerek müşahede altına alınması gerekmektedir" dedi.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!