Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

O KARAR YÜZÜNDEN HER GÜN TARTIŞMA YAŞANIYOR

Son günlerde Sarayköy’den Denizli’ye dolmuşlar ile giden yolcular hiç beklemedikleri bir sonuç ile karşılaşıyorlar. Denizli şehir merkezinde her zaman indikleri durağın iptal olması ile şehir içine ulaşımda zorluklar yaşanmaya başladı.

O KARAR YÜZÜNDEN HER GÜN TARTIŞMA YAŞANIYOR

Sarayköy- Denizli arasında mesai saatleri içerisinde her 15 dakikada bir ulaşım sağlayan dolmuşların yolcuları çift petroller ve Sümer diye bilinen noktadaki yolcu indirme durağını artık kullanamıyor. Her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı Sarayköy dolmuşlarındaki bu durum gerginliği de beraberinde getirdi.  Yolcular bu durakta inerek şehir içine hareket dolmuşları kullanıyorlardı, aynı zamanda hastaneye de direk ulaşım aracı bulabildikleri bu durağın iptal olması yüzlerce vatandaşı mağdur etti.  Durakta inmek isteyen vatandaşlar sürücülerin yasak olduğunu söylemesi üzerine dilediğim durakta inerim diyerek tartışma başlatması da sürücülerde mağdurluk yaratmaya başladı.

PLAKALARA PARA CEZALARI GELMEYE BAŞLADI

Durak şoförleri kararı kendilerinin almadığını Denizli Büyükşehir Belediyesinin aldığını bir şikayetleri varsa oraya gitmeleri gerektiğini söylese de bazı ısrarcı yolcular yüzünden o durakta duran şoförler ise trafik cezaları ile karşı karşıya geldi. Uygulama başladığından bu yana o durakta yolcunun ısrarına dayanamayarak duran 10 araca 250 TL ile 300 TL arasında değişen cezalar kesildi.

“AKŞAM TRAFİĞİNDE BİZ MAĞDUR OLUYORUZ”

Sarayköy – Denizli arası hizmet veren dolmuşları her gün kullanmak zorunda olan bazı vatandaşlar  ise duruma isyan ederek “ Biz her gün bu yolu geliyoruz akşam trafiği zaten malum, bu trafikte bizi bu dolmuş duraklarından ileride indiriyorlar oradan buraya geri geliyoruz, şoförlere sorduğumuzda bu uygulama bizim kararımız değil Büyükşehir Belediyesinin aldığı bir karar diyorlar, durduklarında ceza kesildiği için onlara bir şey söyleyemiyoruz. Olan yine bizlere oluyor mağduriyeti biz yaşıyoruz. Yani hastası falan olup Denizli’ye dolmuşlarla gelen insanlar yaşlılar veya ufak bebekli aileler özellikle karda kışta buraya geri gelip buradan hastane dolmuşuna binmek zorunda kalacaklar. Bu durum ile ilgili yetkililerden mantıklı bir çözüm bekliyoruz. Kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok” ifadelerini kullandı.  

"KURAL UYGULANIYORSA HERKES UYMALI"

Durak sürücüleride bu durumdan muzdarip olduklarını bir gün durduğumuz yerde bir gün durmamıza izin vermiyorlar. Yolcularada konu ile ilgili açıklamayı biz yapmak zorunda kalıyoruz sanki onları orada biz indirmek istemiyormuşuz gibi bir algı oluşuyor. O durak yerinde duruyor bizim orada harcıyacağımız on saniye kimleri rahatsız etti bilmiyoruz ama bizleri ve yolcularımızı mağdur ettiğini biliyoruz. Bize burada durun diye gösterilen noktada şahsi araçlar park halindeler bizler de oraya yanaşamıyoruz ve yolcularımızın güvenliği tehlikeye giriyor. Madem bir kural koyuldu herkese uygulansın. Gerekli tedbirler alınsın diyerek konuyla ilgili görüşlerini açıkladılar. 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!