Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Akademisyenlere Fikri Mülkiyet Hakları Anlatıldı

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Fikri Mülkiyet Hakları” isimli seminerde Sidus Patent firma yetkilisi İrfan Can Işıklı Fikir nedir? Fikir bir ürüne nasıl dönüşür? ve Patent nasıl alınır? Konularında akademisyen ve araştırmacıları bilgilendirdi.

Akademisyenlere Fikri Mülkiyet Hakları Anlatıldı

Seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçaraslan, Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selda Şimşek, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve akademisyenler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan Teknokent ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, akademisyenlerin geliştirdikleri AR-GE projelerinin Teknokent bünyesinde değerlendirildiğini ifade etti. Teknokent bünyesinde 97 adet AR-GE firmasının olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Küçükkaplan, Teknokent olarak akademisyenlerin bünyelerinde projelerini ürüne dönüştürmelerini çok önemsediklerini söyledi. Hali hazırda 128 adet AR-GE projesinin devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, 2008-2019 yılları arasında 235 AR-GE projesini başarıyla sonuçlandıklarını sözlerine ekledi. Teknokent bünyesinde yer almanın araştırmacılara sağladığı faydaları anlattı.

Açılış konuşmasının ardından Fikri Mülkiyet Hakları konulu seminerini vermek üzere kürsüye gelen Sidus Patent firma yetkilisi İrfan Can Işıklı, ilk olarak Fikir nedir? Fikir mülkiyet hakkı nedir? Sorularını yanıtladığı sunumunda fikir ürünlerinin nasıl korunacağı konusunda önemli noktaları katılımcılarla paylaştı. Patenti; buluşun açıklanması karşılığında kazanılan tekel hakkı olarak tanımlayan Işıklı, patent alınarak buluşun üçüncü şahıslar tarafından üretim, ithalat ve kullanım gibi haklarına sınırlamalar getirilebildiğini dile getirdi. Teknik bir soruna teknik bir çözüm getiren buluşların patent alınarak korunabileceğine değinen Işıklı, bir sorunun birden fazla çözümü olabileceğini bu yüzden bir sorunla ilgili birden fazla patent alınabileceğini söyledi. Patentin yanında buluşun ticari sır olarak da saklanabileceğine değinen İrfan Can Işıklı, patent süresi 20 yıl iken ticari sır olarak saklandığında koruma süre sınırının olmayacağının örneğini Dünyaca ünlü bir içecek firması üzerinden verdi.

Sunumun sonunda Sidus Patent firma yetkilisi İrfan Can Işıklı katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!