Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

VEKİL SANCAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Cuma günü camilerde okutulan hutbede Atatürk’ün adının anılmamasına tepki gösterdi.

VEKİL SANCAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

"CHP Denizli Milletvekili Haşm Teoman Sancar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla camilerde okutulan 30 Ağustos konulu hutbeye tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hutbede, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Milletvekili  Sancar, Diyanet İşleri Başkanı’nın derhal özür dilemesini ya da istifa etmesini istedi.

Sancar, ayrıca yaptığı açıklamada 

30 Ağustos Şanlı Zafer Destanımızın kutlandığı gün olan geçtiğimiz Cuma Günü Cuma vaazında Diyanet İşleri Başkanlığının tüm Türkiye’ye gönderdiği Cuma Hutbelerinde,Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten hiç bahsetmemesini esefle kınıyorum.O günden bu yana tarafıma gelen bu rahatsızlık ve şikayetler sonucu rahatsızlığımızı ve tepkimizi dile getirmek adına bu toplantıyı yapmaktayım.Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş  İslam Dini büyüklerimize sevgiyi saygıyı ve vefayı emreder. Senin içinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze ne sevgi var ne saygı var ne de vefa var.

Milletimizin ve memleketimizin kalbinde,gönlünde her geçen gün değeri artarak büyüyen sadece Türk milletinin değil dünyanın hayranlık duyduğu Ebedi Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün senin takdirine zaten ihtiyacı yok ama bir Cuma Hutbesinde şanlı zaferimizi anıyorsan o zaferin baş kahramanını da anmak zorundasın.Çünkü sen bugün o koltukta oturuyorsan ve altında trilyonluk makam aracı ile geziyorsan bunu da Gazi Mustafa Kemal’e borçlusun,sakın unutma. 

Aslında bu tavrınla niyetini açıkça belli ediyorsun. Hatta Atamızın ölüm yıl dönümü olan         10 Kasım günü ‘Keşke yunan galip gelseydi’ diyen bir meczubu ziyaret ederek Atatürk düşmanlığı bir yana Cumhuriyet karşıtlığını da resmen belli ettin.Sen Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanısın.Eğer Cumhuriyet ile Atatürk ile bu kadar rahatsızlığın var ise kalkacaksın o koltuktan gidip bir köşede o bağnaz irticai örümcek zihniyetinle yaşayacaksın.Milletimize de tarihin gerçeklerini saklamayacak,kabul etmek istemediğin doğruları gizlemeyeceksin.

Buradan yetkili makamlara sesleniyorum,şanlı tarihini milletimize anlatamayan Cumhuriyetimizi kendi içine sindiremeyen Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü kabullenemeyen bir Diyanet İşleri Başkanı bu memlekette ne hakkı temsil eder ne hakkaniyeti ne de adaleti,ne hoşgörüyü temsil eder ne sevgiyi ne saygıyı ne de ahde vefayı...Onun için Diyanet İşleri Başkanını tüm halkımızdan özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyorum" İfadelerine yer verdi. 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!