Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

GURURUMUZSUN ALPEREN!

Sarayköy LSG'ye damgasını vurdu. Bu sene Sarayköy'ün yılı oldu. Sportif faaliyetler ve sosyal etkinliklerde tattığımız başarılara akademik başarılar da eklendi.

GURURUMUZSUN ALPEREN!

Sarayköy Atatürk Ortaokulu öğrencisi Alperen EKİCİ, tüm soruları doğru cevaplayarak, 500 tam puanla Türkiye Şampiyonlarının arasında yer aldı.

Bugün Atatürk Ortaokulu'na giderek başarısıyla bizlere büyük gurur yaşatan Alperen Ekici ile Atatürk Ortaokulu müdürü Halil Kaya'nın odasında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Röportaj öncesinde Alperen Ekici'nin öğretmen olan anne ve babası Ayşe&Ali Ekici ile sohbet ettik.

Coğrafya öğretmeni olan anne ve baba çocuklarının 1. sınıftan itibaren programlı bir şekilde çalıştığından bahsetti. Anne Ayşe Ekici, "Alperen ile gurur duyuyoruz. Beklediğimiz bir başarıydı. Amacına ulaştı. Bu başarıyı düzenli ve planlı çalışmaya borçluyuz. Yemek masasında dahi bir soruyu cevaplayıp farklı çözüm yolları bulmaya çalışırdık. Kitap okumasının başarısına büyük katkısı oldu. Oğluma teşekkür ediyorum. Bizi gururlandırdı. " dedi.

Baba Ali Ekici, " Başarı, okulla öğretmenler ile iş birliği içerisinde olursanız geliyor. Öğrencilerimizin durumunu bizim sınıfımızın yani 8/A sınıfının whatsap grubundan takip edebiliyorduk. Sosyal medya çok iyi bir şekilde kullanıldı. Okuldaki öğrencinin durumu hakkında, notlar hakkında, sosyal ilişkiler konusunda sağ olsun sınıf öğretmenimiz Banu hanım sürekli bizleri bilgilendirdi. Bazen inişler çıkışlar yaşadık. Hocamız bizi uyarıyordu. Bizimle iletişime geçiyordu. Biz ailecek sık sık okula uğruyorduk. Hocamla görüş alışverişinde bulunuyorduk. Biz, sağ olsunlar Okul müdürümüz Halil bey'e 8-A sınıfının dersine giren tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Özellikle Banu hocamıza teşekkür ederiz. Kendi çocuklarından çok bizim çocuklarımızla ilgilendiler.  Ben bu süreçte Alperen'e vakit ayırıp destek olmak için ders programı ayarlayıp öğleden sonrasını oğluma ayırıyordum. "

Anne ve baba ile güzel bir sohbetin ardından röportajımıza başlıyoruz.

Öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Gurur duyduk! Sınava nasıl hazırlandınız?

–Her gün düzenli ve genelde eşit soru sayısıyla, bol bol kitap okuyarak hazırlandım. Düzenli olarak test çözmek lazım. Sınava son sene değil de 4-5 sene öncesinde hazırlanmak gerekli. Son sene çalışma hızını biraz arttırmak gerekir.

Öğretmenleriniz bu süreçte size ne gibi tavsiyelerde bulundu?

- Bir soruyu anlamadığım zaman öğretmenime sordum. Arkadaşlarıma sordum. Yapamadığınız bir sorunun tüyosunu öğreniyorsunuz. Böylece soruyu daha hızlı çözebiliyorsunuz. Türkçe derslerinde paragrafta bir şey anlamadığınız zaman öğretmenin verdiği tüyolar yardımcı oluyor size.

Okuldan sonra aldığınız etütlerin sınavda derece almanıza faydası oldu mu?

-Soruları daha hızlı çözmeme yardımcı oldu.

Günlük kaç saat ders çalıştığınızı öğrenebilir miyiz?

-Günlük 2 saat çalıştım. Abartılı bir şekilde çalışmadım.

Sınava hazırlandığınız süre boyunca sosyal medyayı kullandınız mı?

-Abartmamak şartıyla günde yarım saat veya 1 saat kullandım.

Hangi liseye kayıt olmayı düşünüyorsunuz?

-İstanbul Erkek Lisesi veya Kabataj Anadolu Lisesi'ni düşünüyorum.

Hayalinizdeki meslek nedir?

-Astrofizik.

Sınava hazırlanan arkadaşlarınıza ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz, sınava nasıl hazırlansınlar?

-Hiçbir şeyi abartmayın. Ders çalışmayı da dışarıda gezmeyi de sosyal medyayı da. Her şeyden azar azar yaparlarsa. Yapabileceklerine inanıyorum. Bir düzen oturtsunlar.Yanlış sayınız arttığında korkmayın hocalarınıza soru sormaktan çekinmeyin. Bol bol kitap okuyun. Konu eksiğiniz olduğunda öğretmenlerinizden arkadaşlarınızdan yardım alın. Bunlar önemli.

Çalışma programını öğretmenlerinizle mi yaptınız, ailenizle mi?

-Bir kısmını öğretmenlerimle yaptım. Çoğunluğunu ailemle yaptım.

Sınavdan bir gün önce neler yaptın?

-Sınavdan bir gün önce biraz heyecanlıydım. Akşam heyecandan biraz geç uyudum.

Sınav gününden bahsedelim mi biraz da?

- Sınav sabahı heyecanım biraz azaldı. Kendimi daha iyi hissediyordum. Sınava girdiğimde ilk 5 dakika bir heyecan vardı. Mesela çok heyecanlıysanız biraz dinlenin. Sakinleşin, nefes alın. Daha sonra soruları çözmeye başlayın. Daha rahat çözersiniz.

Bu güzel röportaj için teşekkür ederim. Yolun açık olsun! Başarılarının devamını diliyoruz.

-Ben de size teşekkür ederim...

Son olarak Atatürk Ortaokulu müdürü Halil Kaya'nın düşüncelerini öğrenelim...

Atatürk Ortaokulu müdürü Halil kaya, "Bizler öğrencilerimizi 5. sınıftan itibaren ekip olarak öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, müdür yardımcılarımızla velilerimiz ile planlı programlı düzenli bir şekilde çalışarak bu başarı elde edildi. Başarı ekip işidir. Öğrencilerimize sürekli söylediğimiz kitap okumaları yönünde. Okulumuzun aktif sloganı 'Her Hafta Bir Kitap' okuma şeklinde. Öğrencilerimiz bunları yerine getirdiler. Başarılı da oldular. Ayrıca 500 tam puanla Türkiye şampiyonlarına katılan öğrencilerimizle birlikte 9 öğrencimiz de %1'lik dilime girerek büyük bir başarı elde etmişlerdir. Yeni sınav sisteminde okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, analiz eden öğrenciler isteniyor. Çalışmalarımız bu yönde oldu. Okulumuzda sık sık veli toplantıları düzenliyoruz. Öğretmenlerimizle istişare halindeyiz. Öğrencilerimizin danışman öğretmenleri var. Öğrencilerimizle bire bir ilgileniyorlar. Onlara destek oluyorlar. Ben bu konuda öğrencimizi kutluyorum. Tebrik ediyorum. Velilerimizi tebrik etmek istiyorum. Öğrencimizin bundan sonraki öğrenim hayatında başarılı bir hayat sürdürmesini temenni ediyorum. Bu süreçte bizlere destek olan çok çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu süreçte de her zaman İlçe Milli Eğitim müdürümüz Bülent Akhan, Kaymakamımız Fatih Akkaya, Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, bizlere destek oldular kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sarayköy İlçe Kaymakamlığı Sarayköy Atatürk Ortaokulu
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”