Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara Belgeleri Törenle Dağıtıldı

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara Belgeleri Törenle Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamasında başarılı olan okullara sertifika verilmesi töreni, Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Servergazi İMKB Kız Lisesi’nde düzenlenen törene; Valimiz Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan Valimiz Hasan Karahan; “Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam, spor aklınıza ne geliyorsa hepsi okul döneminde öğrenilmeye başlıyor. 2-3 yaşından itibaren çocuklarımız okullarda. Dolayısıyla insan hayatında doğduğu andan öldüğü ana kadar öğrenmesi gereken ne varsa neredeyse hepsi Milli Eğitimin görevleri arasında. Bu nedenle de bizim en önemli görevlerimiz arasında. Okullarımız çocuklarımızı sadece üniversiteye hazırlayan kurumlar değil aynı zamanda hayata hazırlayan kurumlarımız.

Çevre Dostu Okul Projelerinde İlimizde iyi noktalardayız. Okul yöneticilerimizin de büyük bir gayreti ve desteği var. Bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz. Ufak tefek eksiklikler olması doğal çünkü yüzlerce öğrencimizin bulunduğu okullarımızda tertip düzen sağlamak kolay değil.

Devletimizin kaynaklarının sınırlı olmasına rağmen bu konuda iyi yerlere geldik. Eksiklerimizi de tamamlarız. İnşallah yüzde yüzü yakalarız. Onda hiçbir endişem yok. Geçen yılı tamamladık, inşallah yeni yılda da İlimiz bu başarı seviyesini korur. Denizli’mizin her türlü kalkınmasında gelişmesinde üzerimize düşeni yaparız.

Sağlıkla ilgili de Sağlık Müdürlüğümüz koşturuyor, gayret ediyor. Hastane Projemiz inşallah tamamlanırsa oradaki boşluğu doldururuz. Temizlik, eğitim ve sağlık bunların hepsi kültür meselesi. Bir anda değişmiyor. Bazı alışkanlıklarımızı kolay terk edemiyoruz. Ama bunlar olacak bunun tek çözümü de ısrarla hatırlatmak, uyarmak ve çocuklarımızı yönlendirmek. Her ne kadar temizlik imandan gelir desek de bunun işaretini çok az veriyoruz. Bu konuda sürekli hatırlatma yapmaktan başka da elimizden bir şey gelmiyor. Zorla olmuyor. Çocuklarımız bu alışkanlıkları küçük yaştan itibaren aileden edinebilirse, hayatı boyunca bunu taşıyabilir. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından beri uygulanmakta olan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” 05.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere güncellenerek yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur.

Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve kamu okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamakta olup, Beyaz Bayrak Sertifikası bulunan okullar başvuruda bulunabilmektedir. Beslenme Dostu Okul Sertifikası (3) yıl süre ile geçerlidir. Okullarda her öğretim yılında en az bir kez denetim yapılmakta, şartları tutmayan okullara gerekirse uygun süre verilerek yeniden denetlenmekte, uygun olmayanların sertifikaları iptal edilmektedir.

Bu amaçlar kapsamında ilimizde toplam 791 Resmi ve Özel (Resmi: 664 Özel: 127) okullarımızdan 2018-2019 eğitim öğretim yılı II. döneminde 167 Beyaz Bayrak sertifikası, 115 Beslenme Dostu Okul sertifikası okullarımız tarafından almaya hak kazanmıştır. Denizli il genelinde 2019 Haziran ayı itibariyle 615 Beyaz Bayrak Sertifikası ile 284 Beslenme Dostu Okul Sertifikası verilen eğitim kurumumuz bulunmaktadır.

2019-2020 Eğitim öğretim yılı sonu itibariyle de ilimiz genelindeki resmi ve özel okullarımıza Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası büyük oranda kazandırılması hedeflenmekte olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir.

Denizli Valiliği
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”