Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SİZ YAPARSINIZ!

“Bir mucizeye ihtiyacınız yok aslında. Bir mucize olduğunuzu hatırlamaya ihtiyacınız var.” Tayfun Topaloğlu

SİZ YAPARSINIZ!

Bu yıl ortaöğretim kurumlarına giriş için LGS kapsamında 1 Haziran 2019 Cumartesi günü 43 okulda 12.600 öğrencimiz liselere geçiş için merkezi sınava; 2 Haziran 2019 Pazar günü 60 okulda 17.482 öğrencimiz İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda ter dökecek. Sınav iki oturum olarak düzenlenecek, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacaktır.

Sınavda 6 dersten çoktan seçmeli 90 soru sorulacaktır. Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacaktır. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecektir. Geçtiğimiz yıl 60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi bu yıl 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı.

Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak. Giriş belgeleri, 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacaktır. Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019´da www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sevgili öğrenciler,

Tüm yıl boyunca bugün için hazırlandınız. Bir sürü test kitabı bitirip, geç saatlere kadar çalışıp erken uyanarak, bir çok şeyden fedakarlık ettiniz. Bu süreçte gitmek isteyipte gidemediğiniz bir çok yer oldu. Ailelerinizle daha az vakit geçirdiniz. Bazen karşı karşıya geldiniz. Unutmayın ki anne ve babalar her zaman sizlerin iyiliğini ister. Bu gireceğiniz sınav ne ilk ne de son olacak. Onun için sürecin tadını çıkarın. Burada önemli olan sizsiniz!  Sınava 2 gün kaldı. Siz elinizden geleni yaptınız. Var gücünüzle 1 Haziran için çalıştınız. Şimdi yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmek ve yapabileceğinize inanmak.

Bizler sizlerin her zaman arkasındayız. Başarılı olsanız da başarılı olmasanız da…

Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun!

LGS’ye girecek Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!