Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Bu ilaçları kullananlar dikkat!

Bu ilaçları kullananlar dikkat!

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından önemli bir uyarı yayınlandı."Florokinolon" grubu ilaçların risk altında olan hastalar tarafından doktor kontrolünde kullanılmasi gerektiği söylendi.Yapılan yeni çalışmalara göre bu antibiyotik grubu ilaçlar 'AORT Anevrizmasına' sebep olabiliyor. Bu komplikasyona rağmen bu ilaç grubu tıp dünyasında tercih edilen en sık ilaçlardan biri.

Hangi Hastalıklar Risk Grubuna Girer?

Ailesinde veya kendisinde hipertansiyon,bradikardi ve hiperkolesterolemi hastası olan hastalar risk grubuna girmektedir. Sağlık Bakanlığı bu ilaç grubunun kontrolsüz olarak kullanılmasına karşı açıklama yaptı."Bakanlığın yayınladığı uyarıda bu grup antibiyotiklerin kas iskelet sistemi üzerindeki ciddi yan etkileri üzerinde durulmuş ve basit enfeksiyonlarda kullanımında sakatlığa varabilen bu risklerin, tedaviye yönelik yararların önüne geçebileceği vurgulanarak ilk seçenek tedavi olarak düşünülmemesi gerektiği belirtilmişti. Bu yeni çalışmalar da gösteriyor ki kalp damar sistemi açısından riskleri de var. Hekimler de (özellikle aile hekimi veya acil hekimleri) enfeksiyon bulgusu ile gelmiş hastaya antibiyotik başlamadan önce mutlaka antibiyogram yapmalı ve ona göre antibiyotik yazmalı. O an bu imkan yoksa ailede ve hastanın kendisindeki risk faktörleri sorgulanmalı. Hastanın kendisinde veya ailesinde yüksek tansiyon, diyabet, ani ölüm, aort yırtılması, aortta balonlaşma (anevrizma), tansiyona bağlı inme, tansiyona bağlı beyin anevrizması, bayılma, aort yetmezliği gibi öykülerden herhangi biri dahi olsa,birincil tercih florokinolon grubu bu antibiyotikler olmamalı. Başka seçenek yoksa da hastalar bu antibiyotikleri kullanırken yakından takip edilmeli."dedi.

NADİR AMA ÖLÜMCÜL!

Aort anevrizması yırtılmaları, her 100 bin kişinin 5'inde,yani nadiren görülse de bu vakaların yüzde 40'ımaalesef daha hastaneye ulaşmadan ölüyor. Hastaneye ulaştırılabilen hastaların yüzde 50'si ise ilk 48 saatte kaybediliyor. Erkeklerde kadınlardan iki kat daha fazla görüldüğünü anlatan Prof. Dr. İhsan Bakır, sözlerini şöyle noktaladı: "Akut (ani gelişen) hasta grubunu genellikle 50-55 yaş grup oluşturuyor. Kalp yetmezliği bulguları, göğüs ağrısı,şiddetli sırt ağrısı ile seyrediyor. Hastalar genellikle 'Çok şiddetli, yırtılır gibi ağrım var' diye başvuruyor."diye açıklama yaptı.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!