Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

“KARIM BALIM PETEĞİM” OYUNU BÜYÜLEDİ

Dün akşam saat 20.00’da Sarayköy Kültür Merkezi’nde Tiyatro Kulübü öğrencileri, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne yakışır bir oyun sergiledi.

“KARIM BALIM PETEĞİM” OYUNU BÜYÜLEDİ

Komedi türündeki oyunu Engin Karslıoğlu yazdı. Yöneten ise Tiyatro Kulübü Koordinatörü Hakkı Karaca. oyuncular; Gamze Akyıldız, Esra Koca, Celalettin Deniz Uğurlu, Mehmet Hacı Budak, Hürkan Batın Dönmez, Buğrahan Dağdeviren, Rabia Sağırkaya, Merve Aydın, Ecem Türkmen, Ali Işıkdemir, Irmak Danış, Bengü Soydemir.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla açılış konuşmasını Tiyatro Kulübü Koordinatörü Hakkı Karaca yaptı. Karaca, “Öncelikle hoş geldiniz , her oyunumuzda bizleri desteklediğiniz ve yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bilirsiniz ki zihin alır, biriktirir, sıralar, dosyalar, yerleştirir. Üstüne düşünmeye, fikir üretmeye, yorum yapmaya başlar. İşte tiyatroda da aynı şey olur. Çıkarsınız oyundan zihninizde rengarenk gül tomurcuklarıyla, başlarsınız kafanızın içinde çevirmeye, kah gülüp kah hüzünlenip, kah coşup oyunu yeniden yaratmaya çalışırsınız. Her seyirci oyunu yeniden yazar zihninde.

Tiyatro sanatını vazgeçilmez kılan şey izleyicisinin yaratıcı çizgisini yükselten izdir. Tiyatro dediğiniz elden ele, yürekten yüreğe dolaşan yün çilekleridir. Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü 2016 yılında faaliyete girip bir çok ilke imza atmıştır. Zorluklara rağmen tiyatro yapmak… Tiyatronun virajı tamamen zorluklar aslında. Onu yücelten, yeşerten ve daha iyi yerlere gelmesini sağlayan tiyatronun gücüdür. Evinizin arka bahçesi gibidir tiyatro. Söylemedikleriniz belki de içinizde tuttuklarınız.

 

Yağmur sonrası toprak kokusu kadar huzurdur tiyatro.

Bizim için hayal olan ama hayal olmadığını gösteren bir Sarayköy Belediyesi ve başkanı. Gençlerin ve genç hissedenlerin her zaman iyi ortamda vakit geçirebilecekleri, eğitim alabilecekleri bir yer inşa etmek sizce kolay mı? Bizi hayalimize kavuşturan sizler ile her seferinde buluşmamızı sağlayan, daha güzel projelere imza atmamızı sağlayan Sarayköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Necati Özbaş’a ve emeği geçen herkese özellikle bizlere güvenen, evlatlarını bizlere emanet eden öğrenci velilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

Salonu tıklım tıklım dolduran Sarayköylüler, oyunu büyük bir dikkatle takip etti. Gencinden yaşlısına herkes oyuna geldi. Salonda oturacak yer kalmayınca tiyatro severler koridora oturdu. Bir kısmı ise oyun bitene kadar ayakta beklemeyi göze aldı.

“KARIM BALIM PETEĞİM” oyununa seyircilerden tam not

Oyuncuların usta performansı, izleyiciyi gülmekten kırdı geçirdi. Seyirciler bir sonraki sahnede ne olacağını ilgiyle takip etti. Oyun sona erene kadar salondan kimse ayrılmadı.

Tiyatro Kulübü oyuncularının çoğu, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşuyor. Bu oyunda küçük oyuncuların olması da oyuna ayrı bir renk kattı. Küçük oyuncular başarılı performanslarıyla seyircinin gönlünü fethetti.

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti