Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

1000 Fidan TOPRAK İLE BULUŞTU

Bugün saat 10.00’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü olması sebebi ile Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği Sarayköy Açık Ceza Evi Hükümlüleri ile birlikte Babadağ Yolu’nun 5. km’sine fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Bu alana ‘Adalet Ormanı’ ismi verildi.

1000 Fidan TOPRAK İLE BULUŞTU

Fidan Dikim Etkinliğine, Denizli Cumhuriyet Başsavıcısı Ergül Yılmaz, Başsavcı vekili, Vedat Kadri Özüer, Sarayköy Cumhuriyet Savcısı Necati Karaca, Denizli D Tipi Kapalı Ceza Evi Müdürü Hasan Dönmezkuş, Sarayköy Açık Ceza Evi Müdürü Şahin Kuban, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy İlçe Emniyet Müdürü Osman Kutlu Balak, Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek katıldı.

 

Fidan Dikim Etkinliği, saygısı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başladı. Açılış konuşmasını Sarayköy Açık Ceza Evi Müdürü Şahin Kuban yaptı. Kuban, “Ormanlar her ülkenin doğal zenginlik kaynaklarıdır. Yaşamımızda kullandığımız bir çok malzeme ağaçlardan elde edildiği için ormanlar yok olma durumunda kalmıştır. Dünya nüfusu arttıkça tükenmez gibi görünen ormanlarımız tehlike boyutlarda azaldı. Peygamber efendimiz, ‘ Ağaç dikip gölgesinde halkı dinlendirmek gibi, insanın kıyamet gününde hesabına yarar bir erdem yoktur.’ Ormanlar senin benim, onun değil hepimizin ve gelecek kuşaklarındır.” dedi.

Etkinliğin konuşma bölümünün sona ermesinin ardından fidan dikim kısmına geçildi. Protokol üyeleri kendi isimlerine künyeli fidanları kendi elleriyle dikti ve can suyunu verdi. Güzel dilekler eşliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Sarayköy Orman İşletme Şefi Faruk Aydın’dan bugün düzenlenen etkinlik hakkında ve ormanlar adına yapılan faaliyetler konusunda bilgiler aldık. Aydın, “Adalet Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği bugün 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde Sarayköy Açık Cezaevi Hükümlüleri ile birlikte ağaç dikim töreni gerçekletirdik. Yaklaşık 1000 tane ağacı, fıstık çamını toprakla buluşturduk. İleriki yıllarda da aynı şekilde bakımına devam edecekler hükümlüler. 5 yıl boyunca bakımını onlar yapmak suretiyle ağaçların büyümesini gelişmesini sağlayacağız. Dünyamız biliyorsunuz küresel ısınma nedeniyle her geçen gün daha fazla ağaç dikimine ihtiyaç duyuyor. Yeşillendirmeye ihtiyacımız var. Bu vesileyle orman teşkilatımız olarak biz Türkiye’nin her yerinde özellikle okul bahçeleri, ibadethaneler, park ve bahçeler olmak üzere her yerde ağaçlandırma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ayrıca yanan orman alanlarımıza bir yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Biliyorsunuz 2017 yılında Sarayköy’de büyük bir orman yangını meydana geldi 490 hektar alanımız yandı. Burasının ağaçlandırılmasını biz 2018 yılı sonu itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Toplam 830 bin fidanı toprakla buluşturduk. “ dedi.

Etkinlik Sarayköy Belediyesi’nin katkılarıyla verilen dürüm ikramının ardından sona erdi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!