Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Engelli Genç Mikrocerrahi İle Yapılan Doku Nakli Sayesinde Sahalara Dönebilecek

Motorsiklet kazası sonucu sağ ayak topuk bölgesinde doku kaybı olan işitme engelli ve aynı zamanda profesyonel hentbol oyuncusu olan genç hasta Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan serbest doku nakli operasyonuyla sahalara geri dönme şansı yakaladı.

Engelli Genç Mikrocerrahi İle Yapılan Doku Nakli Sayesinde  Sahalara Dönebilecek

Bulunduğu motorsiklete araba çarpması sonucu yaralanan ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servise kaldırılan 32 yaşındaki bir çocuk babası işitme engelli Süleyman Önür sağ ayak topuk bölgesinde topuk kemiğine kadar deri ve deri altı dokuda büyük hasar olması nedeni ile Plastik Cerrahi bölümü tarafından acil olarak ameliyata alındı. İlk müdahalesinin ardından hasta PAÜ Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğine yatırılan hasta seri ameliyatlar ile yara yerinde tüm ölü dokular temizlendi. Aynı zamanda profesyonel hentbol oyuncusu olan genç hastanın sahalara geri dönebilmesi için topuk dokusunun fonksiyonel olacak şekilde tekrar yapılması planlandı.

Ameliyat sonrası ayağa kalkan genç çok mutlu olduğunu belirtti. Operasyonu yapan öğretim üyesi Dr. Ramazan Hakan Özcan yapılan ameliyat ile topuk dokusunun yeniden oluşturulduğunu ve hastanın tekrar sahalara dönebileceğini belirtti. Plastik Cerrahi AD. Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Özcan ameliyat hakkında yaptığı açıklamada; planlanan operasyon ile sol kürek kemiği yan kısmından damarları ile birlikte alınan cilt dokusu topuk bölgesine aktarıldı. Mikrocerrahi olarak damarların dikilmesi ile hastanın sırtından alınan dokunun beslenmesi sağlandı. Hastanın bu işlem ile sağ topuğunda sol topuğuna göre yükseklik farkı olmadığını belirterek hastanın uygun fizik tedavi sonrası sahalara dönebileceğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!