Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde bugün 81 ilde saat 09.30'da eş zamanlı olarak düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İlimizde Valimiz Hasan Karahan başkanlığında yapıldı.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya; Valimiz Hasan Karahan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Müftüsü Mehmet Aşık ilgili Daire Müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda; ilk olarak İller İdaresi Genel Müdürlüğünce talep edilmiş olan Yeşilay Cemiyeti sunumunu İlimiz Yeşilay Derneği Başkanı Bünyamin Yakar, tarafından yapılmış olup akabinde İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan sunum eşliğinde genel değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra tespit edilen sorunlar ile bunlara karşın sunulan görüş ve öneriler değerlendirildi.

  Toplantıda konuşan Valimiz Hasan Karahan; ‘ İlimizde uyuşturucuyla topyekûn mücadele devam ediyor. Herhangi bir esneklik olmayacak aynı kararlılıkta devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız ve Devletimiz bütün imkânlarıyla mücadelenin sürdürülmesini takip ediyor. Devletimiz takip ediyor ama toplumsal destek de lazım. Bunun bir ayağını da Yeşilay oluşturuyor. Pek çok konu Yeşilay’ın sorumluluğunda bu sebeple Yeşilay Şubesi’nin çok güçlü olması lazım. Biz tabiki uyuşturucu ile mücadelede sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Uyuşturucunun teminini ve dağıtımına engel olmak için Emniyet Müdürlüğümüz ile Jandarma Komutanlığımız çalışıyor. Biliyorsunuz ki Türkiye aynı zamanda uyuşturucunun geçiş güzergâhı üzerinde. Sağlam durarak, uyuşturucunun hem kendi içimizde yaygınlaşmasını durdurmak hem de dıştan geleni engellemek için uğraşıyoruz. Uyuşturucuya bir şekilde bulaşanların, tedavi istedikleri anda ne yapılacağı konusunda kendimizi daha çok geliştirmemiz gerekli. Aktif bir şekilde devam edecek mücadelemizin daha başarılı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi. 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Damla Polat Başpınar tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumunda; İlimizde 2018 yılı boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı doğrultusunda yapılan çalışmalar üzerinde duruldu. İlimizde mevcut bulunan AMATEM Servislerine gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında 256 hasta ile çalışıldığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı işbirliği ile yapılan tütün denetimlerinin ve kargo firması denetimlerinin aktif çalışmalarının devam ettiği bilgisi verilmiştir. 2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesi doğrultusunda uyuşturucu arzının önlenmesi, uyuşturucuya olan talebin önlenmesi, koruyucu önleyici hizmetler, danışmanlık, arındırma tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, uyuşturucu ile mücadelede iletişim, uyuşturucu ile mücadele sürecinin koordinasyonu, izlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlarına istinaden illimizde yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak ele alınmıştır. 2019 yılı içinde; daha kapsamlı şekilde eğitim ve farkındalık çalışmalarının planlanarak yürütülmesi, kurumların bu doğrultuda proje önerileri sunmaları kararlaştırıldı. 

 Halkın ve Kamu Kurumlarının uyuşturucuyla mücadeleye ortak olmaları ve STK’ların da bu konuda aktif rol almaları istendi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!