Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Denizli’de Tekstil Kültür ve STEAM ile Harmanlanıyor

MÜSİAD Denizli Şubesinin destekleriyle, PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Özkal’ın koordinesini üstlendiği ‘‘Denizli’de Tekstil Kültür ve STEAM ile Harmanlanıyor’’ isimli projeyle Denizli’nin yöresel tekstil ürünleri 3D yazıcıyla tanışacak.

 Denizli’de Tekstil Kültür ve STEAM ile Harmanlanıyor

MÜSİAD Denizli Şubesinde, Proje ekibi ve MÜSİAD Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Tekstilin anavatanı Denizli’de sektörde meydana gelen nitelikli insan kaynağı ihtiyacı ve üniversitelerde tekstil mühendisliği bölümlerine tercihlerin gittikçe azalması Denizli’nin, sektörün ve dolayısı ile Türkiye’nin son dönemde karşılaştığı problemler ele alındı.

Tekstil Sektöründeki sorunların ileriye dönük olarak azaltılmasına çözüm olabilecek proje çalışmaları PAÜ Tekstil Mühendisliği Bölümünce üniversite-sanayi ortaklığıyla sürdürülüyor. PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünce eğitim odaklı olarak sürdürülen ‘‘Denizli’de Tekstil Kültür ve STEAM ile Harmanlanıyor’’ projesi MÜSİAD Denizli şubesi ve TÜBİTAK desteği ile hayata geçmeye hazırlanıyor.

Bu projeyle lise öğrencilerinde yenilikçi uygulamaların, moda ve tasarımcı düşünmenin ve çok disiplinli çalışmaların önemi ile alakalı farkındalık oluşturmak, Buldan’ın geleneksel kumaşlarını tanıtmak ve tekstil alanına ilgi uyandırarak Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün tanıtılmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Projenin yürütücülüğünü üslenen Ayşe Özkal projeyle alakalı verdiği bilgilerde şunları kaydetti: ‘‘Tekstil sektörü Denizli’mizin can damarlarından biridir. Farklı kesimler tarafından daha önce de pek çok kere ifade edildiği gibi katma değeri yüksek, AR-GE kapsamında değerlendirilebilecek yenilikçi, moda trendi oluşturma potansiyeli olan ürünlerin yetersizliği, hemen her kademede kalifiye eleman eksikliği ve özellikle tekstil mühendisliği bölümlerinin tercih edilirliğinin giderek azalması sektörün, bölümümüzün ve dolayısıyla ülkemizin problemleri arasındadır. Üniversite öncesi eğitim ayağından bakıldığında ise yeni trend eğitim sistemlerinde STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik); yaparak ve uygulayarak öğrenmenin, bütün bu disiplinleri birbiriyle ilişkilendirerek öğrencilere gerekli farkındalık ve uygulama kabiliyeti kazandırmanın çok önemli olduğu fakat bu yaklaşımları uygulamak için okullardaki mevcut imkanların her zaman yeterli olmadığı görülmektedir. Bu proje ile Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak hem bölümümüze hem de milli eğitim ve orta vadede özel sektöre küçük de olsa bir katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Projemize destek veren MÜSİAD Denizli Şube Başkanımız ve Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Tekstil sektörünün Denizli’nin lokomotifi durumunda olduğunu ve sektörde yapılacak yeniliklerle Tekstil’in daha da hız kazanacağını belirtti. Biltekin, “İlimizde Tekstil sektörü doğal bir kümeleşme ile bir araya gelmiş, Dünya’da markalaşmıştır. Tekstili teknoloji ile bir araya getirerek katma değerli ürünler meydana getirilmesini çok önemsiyoruz. Bu proje ile hem Tekstil ve Teknoloji buluşturulacak, hem de sıkıntısını yaşadığımız nitelikli personel yetiştirilmesine destek olunacak. Bu nedenle MÜSİAD Denizli Şubesi olarak projeye destek veriyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması ve Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların özel sektörde de uygulanabilir duruma getirilmesi mutluluk verici. Proje ekibine değerli çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Denizli Şubesi PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”