Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Turizm sektörünü uzmanlarından dinlediler

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi, turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırladı. Rixos Premium Bodrum Oteli yöneticileri, turizm tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Turizm sektörünü uzmanlarından dinlediler

PAÜ Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen ‘ Bir Turizmcinin Otel Geçmişi’ paneli ile öğrenciler turizm sektörünü uzmanlarından dinledi. Panelde, Rixos Premium Bodrum Oteli Genel Müdürü Mehmet Tulunay, İnsan Kaynakları Yöneticisi Hünkar Hacıtalipoğlu ve Eğitim Yöneticisi Gül Gürsoy öğrencilere sektörle ilgili tecrübelerini aktardı. Rixos Premium Bodrum Oteli Genel Müdürü Mehmet Tulunay, konuşmasına kendi hayatından kesitlerle başladı. Sektöre 17 yaşında başladığını söyleyen Tulunay, sektörde kazandığı tecrübelerini sıraladı.

Turizmci olmak samimiyettir, güler yüzdür “

Hayatımın tek torpili steward olmamdı” diyen Tulunay, turizm sektörünün güzel yönleri olduğu kadar zorlu yönlerinin olduğunun da altını çizdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tulunay, konuşmasında şunları anlattı: “Çalışıp üreten, başaran birey olduğunuzda farklılaşmaya başlıyorsunuz ve insanların size olan bakışları değişmeye başlıyor. Benim her şeyim bu meslek, zarar verene düşmanım ama bir şeyler katan da kardeşimdir. Sektöre tutunmak için egolarınızı cebinize koyun ve hedeflerinize odaklanın. Zorluklardan kaçmayın ve yürümeye devam edin. Şu zamanlarınızın kıymetini bilin, dil öğrenin. Turizm eğitimini sadece diploma olarak kullanmayın. Hayata hazır olun, hazırlık her şeyin başıdır. Hazırlanmak için biz yanınızdayız. Bizler bu sektöre sizleri kazandırmak için varız. Kader bile çabaya aşıktır. Turizmci olmak samimiyettir, güler yüzdür. Aile terbiyesi ve sosyal kültür yaptığınız işe saygı duymanızı sağlar. İnsan, insan olduğu için işine ve çalıştığı yere sadakat gösterir.”

Mehmet Tulunay sonra olarak, turizm sektörünü gençlerin ileriye taşıyacağını hatırlatarak, “Sektör her zaman çok güzel ilerlemiyor zaman zaman zorlu sıkıntılar yaşanıyor. Ancak enerjisi yüksek olan sizler gibi gençleri gördüğümde geleceğe olan inancım artıyor.” dedi. Panel, öğrencilerin sektörle ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Rixos Premium Bodrum Oteli
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Başkan Zolan 10.000 kişilik iftar programında konuştu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!
Güney ve Buldan’da Başkan Zolan coşkusu!