Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Kızılay Basın Bülteni

Kızılay Basın Bülteni

Bu hizmetler çok konuşuldu

Türk Kızılay’ı Denizli Şubesine kazandırılan “ Kan Bağış Arcaı” ve “Seyyar İkram Aracının” faaliyete geçmesi nedeniyle açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “ Türk Kızılay’ı insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve başarının simgesidir” dedi. Türk Kızılay’ı Denizli Şubesine hayırseverlerin bağışları ile kazandırılan 'Kan Bağış Aracı' ve 'Seyyar İkram Aracının faaliyete geçmesi nedeniyle Denizli protokolünün katılımı ile açılış yaptı. Bayramyeri meydanında düzenlenen açılış törenine Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, çok sayıda protokol ve Denizlili vatandaşlar katıldı.

OTÇU: BUGÜN BİZİM DÜĞÜN GÜNÜMÜZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “Belki küçük bir yatırım, belki önemsiz gibi görünebilir ama biz bu günü, bu açılışı çok önemsiyoruz bugün bizim düğün günümüz. Siz kıymetli Kızılay dostlarına, Kızılay bağışçılarına, basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Kızılay bu sene 150. yaşını idrak ediyor. Bir kısım idealist doktor tarafından 1868 yılında Osmanlı yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti adı altında faaliyete başlayıp daha sonra Hilal-i Ahmer adını alan bu iyilik hareketi şimdi kısaca Türk Kızılay olarak anılıyor. “Hilal-i Ahmer” bizim çok önem verdiğimiz isimlerden bir tanesi. Bugünkü ikram aracımıza, seyyar mutfağımıza Türk Kızılay’ının şimdiki amblemi ile birlikte “Hilal-i Ahmer” amblemini de ekledim” dedi.

DENİZLİ HALKINA TEŞEKKÜR

Türk Kızılay’ının ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve başarın simgesi olduğuna vurgu yapan Otçu, “ Kızılay’ın faaliyetleri zaman ve mekanla sınırlı olmayıp gönüllüleriyle birlikte her an aksiyona hazır halde bekleyen dev bir organizasyondur. Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana beş kıtada milyonlarca mağdur ve mazlum insan Kızılay hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır. Çünkü bilinmektedir ki Kızılay ihtiyaç sahipleri arasında din, dil, ırk, mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadan Türk milletinden aldığı yardım elini mağdurun eliyle buluşturarak yaralıların elini sarmaktadır. Denizli” Seyyar Mutfak Aracı” olan müstesna illerden bir tanesi oldu. Denizli birden fazla platformlu “Kamyon Tipi Kan Alma Aracı” olan sayılı illerden birisi oldu. Teşekkürler hayır seven Denizli halkı. Denizli halkıyla birlikte nice nice 150 yıllara” dedi.

CAN: KIZILAY’IN ŞEFKAT ELİNİ ULAŞTIRIYORUZ

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, açılış merasimi sırasında yapmış olduğu konuşmada şu cümleleri kaydetti, “150. Kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bu günlerde geldiğimiz noktalar, yakaladığımız hedefler anlatarak bitmez. Bizi 3-4 yıl önce Kızılay’da görevlendiren, bizim onursal başkanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi burada görevlendirirken birtakım ödevler vermişti. Türk Kızılay’ını geçmişte olduğu gibi değil halkın arasında Kızılaycılıktan bahsedilirken halkın artık şu kelimeyi kullanmasını duymak istiyorum dediğini duymuştuk. Kızılay mı? İşte bizim Kızılay’ımız. Gerçekten biz bugün geldiğimiz nokta itibari ile insanların diline, dinine, rengine, mezhebine, bulunduğu siyasi görüşüne bakmaksızın nerede ihtiyaç sahibi bir insan varsa orada Kızılay’ın şefkat elini bir şekilde insanımıza ulaştırmaya çalıştık. Denizlili yardımseverlerimize çok teşekkür ederiz bu iki güzel aracı Türk Kızılay’ına kazandırdıkları için” dedi.

ZOLAN: BU HİZMET DEVRANI ARTARAK SÜRECEKTİR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapmış olduğu konuşma sırasında “Denizli’de Kızılay’ın çıtası oldukça yükseldi bu konuda şube başkanım Erdal Otçu’ya teşekkür ediyorum. Yeni gelen bu iki aracımızın şehrimize, insanlarımıza güzel hizmetler etmesi temennisi ile hayırlı uğurlu olsun. Bu hizmet devranı artarak, güçlenerek sürecektir. Bugün Türkiye nerede bir mazlum varsa, nerede açlıkla sıkıntıya düşmüş birisi varsa, başta devlet olarak ve Kızılay’ımızın o güçlü eli, sevgi eli, yardım eliyle dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz” dedi.

USLU: YARDIMSEVERLİĞİN VÜCUT BULMUŞ HALİDİR

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, konuşmaları sırasında “Türk Kızılay’ı aziz Türk milletinin Alicenaplığının, yardımseverliğinin, kurumsallaşmış, müesseseleşmiş vücut bulmuş halidir. Ve bu haliyle 150 yıldır dünyanın neresinde olursa olsun, hangi ırktan, hangi siyasi görüşten olursa olsun bir insanoğlu dara düşse yardıma ihtiyacı olsa o insanların yardımına hiçbir ayrım gözetmeksizin koşan Türk milletinin yardımseverliğini, iyilikseverliğini dünyanın dört bir tarafına ulaştıran güzide bir kuruluş” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: HAYIRLI OLSUN

AK Parti Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda Denizli AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, “ Denizlimize kazandırılan bu iki yeni aracın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Denizlili hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Denizli’ye kazandırılan bu iki yeni güzel araç kötü günlerde Denizlimize kucak açacak” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Denizli protokolü sahneye davet edilerek kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. Kurdele kesim töreninin ardından Denizlili hayırseverler Kazım Karaçetin, Meryem Balıkçı, Muammer Balıkçı, Hasan Hüseyin Sarıkaya, Sıddıka Özkan’a plaket takdim edildikten sonra tavuk pilav hayrıyla tören son buldu.

TÜRKKIZILAYI DENİZLİ ŞUBESİ
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!