Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ’lü Akademisyen Sanatçıdan Barok Müziğin Doğduğu Topraklarda Konser

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi, Keman Sanatçısı Doç. Dr. Özgül Gök, Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında İtalya’nın barok müzik çalışmaları ile ünlü Lorenzo Perosi Konservatuvarı’nda konser verdi. Sanatçı akademisyen Doç Dr. Gök ayrıca İtalya’nın Campobasso şehrinde yer alan Konservatuvar’da ustalık sınıfında barok keman teknik ve literatürü üzerine bilgiler verdi.

PAÜ’lü Akademisyen Sanatçıdan  Barok Müziğin Doğduğu Topraklarda Konser

28 Kasım 2018 akşamı gerçekleşen konserde, Doç. Dr. Gök, çeşitli Barok dönem bestecilerinin solo eserlerinin yanı sıra, Lorenzo Perosi Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Prof. Roberto Bongiovanni’nin klavsende ve Prof. Carlo Pelliccione’nin kontrabasta katılımıyla, barok dönem oda müziği eserlerini seslendirerek öğrenci ve akademisyenlerden oluşan izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Barok dönemde İngiltere’nin en önemli bestecisi olarak kabul edilen H. Purcell’in solo keman için Sol Minor Prelüd’ü ile başlayan konser, Alman besteci G. F. Telemann’ın solo keman için yazdığı, her bölümünde keman teknikleri, müzik formu, polifoni ve halk dansları içerikleri ile farklılıklar gösteren 12 Fantasia’sından No. 1 (Si-bemol major) ve No. 9 (Si minor) ile devam etti. Doç. Dr. Gök’ün, döneminde “İsveçli Virtüöz” olarak ünlenen J. H. Roman’ın solo keman için üç bölümlü Sol Minör Assaggi à Violino Solo No. 2 adlı eserini seslendirmesinin ardından konser, ünlü besteci R. Valentine’ın 12 numaralı operasından, düzenleme ve kritik edisyonu Prof. Bongiovanni tarafından yapılan keman, klavsen ve basso continuo için Sonata No. 1 ve No. 4’ün Doç. Dr. Gök, Prof. Bongiovanni ve Prof. Pelliccione tarafından yorumlanması ile son buldu. Doç. Dr. Gök, 29 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen ustalık sınıfında, barok keman teknik ve literatürü üzerine bilgiler verdi ve Lorenzo Perosi Konservatuvarı öğrencilerinin hazırladıkları barok dönem keman eserlerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti