Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ Uluslararası Üniversite Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel altyapısıyla tüm dünya ülkelerinden öğrencilerin tercih etmeye başladığı Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(PADAM) hazırlık sınıfındaTürkçe öğrenen yabancı öğrencilerle bir araya geldi.

PAÜ Uluslararası Üniversite Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe öğrendiği PADAM’daki buluşmanın ilk kısmında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilerin Türkçe dersine misafir oldu. Daha sonra PAÜ Havuzbaşı Kafe’de keyifli çay sohbetiyle devam eden buluşmaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, PADAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Aslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özlem Yolcusoy katıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden Pamukkale Üniversitesi’ne eğitim almak için gelen öğrencilerinTürkçeyi öğrendikleriPamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) çalışanlar ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yabancı uyruklu öğrencilerle tek tek tanışıp keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: Uluslararası Öğrenciler, Kültür Elçilerimiz Olacaklar

Pamukkale Üniversitesi içinde çok sayıda uluslararası öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Rektör Bağ, “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Üniversitemizde eğitim gördükten sonra ülkelerine geri döndüklerinde Pamukkale Üniversitesi’nde aldıkları bilgi ve kültürle, ülkelerinde ve gittikleri yerlerdegönüllü elçilik görevini üstlenecekler. Bu yönüyle misafir öğrencilerimizle bugün gerçekleşen bu buluşmanın anlamlı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde de Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu. Merkez çalışanlarıyla da görüşen Rektör Bağ, yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

“Pamukkale Üniversitesi’nde Verilen Eğitim, Üniversitedeki Arkadaşlık Ortamı Beni Çok Etkiledi”

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü öğrencisi RustamAhangar“Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim görmek için 1 ay önce Denizli’ye geldim. PADAM’da Türkçe eğitimine başladım. Kısa bir süre önce gelmeme rağmen, Pamukkale Üniversitesi’nde verilen eğitimden ve buradaki arkadaşlık ortamından çok etkilendim. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ bugün bizi davet etti. Çok samimi bir şekilde bizleri dinledi ve hediye verdi. Bizde kendisine Türkçe bir şarkı söyleyerek karşılık vermek istedik. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

“Rektörümüz Bize Ne Kadar Değerli Olduğumuzu Hissettirdi”

PAÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ermira Zenuni, ‘‘Aslen Arnavut’um ancak Pamukkale Üniversitesi’ne Makedonya’dan geldim. 2 aydır Türkiye’deyim. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde olmak ve eğitim görmek gurur verici. Rektörümüz böyle bir organizasyonla bizi çok mutlu etti ve ne kadar değerli olduğumuzu bize hissettirdi.Kendimi şanslı hissediyorum.” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenciler

2011 yılından bu yana uluslararası (yurtdışı) öğrenci kabul eden Pamukkale Üniversitesi’nde, uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor ve uluslararası öğrenci seçimi için Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı (PAÜYÖS) yapılıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru: Uluslararası Öğrenci Sayımız 860’a Ulaştı.

 Ziyarette Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrencilerle ilgili birtakım verileri aktardı. Prof. Dr. Duru yaptığı açıklamada“2018-2019 eğitim-öğretim yılında Pamukkale Üniversitesi’ne kayıtlı uluslararası öğrenci sayımız;lisans düzeyinde 750, lisansüstü düzeyde (yüksek lisans, doktora) 110 olmak üzere, toplamda 860’a ulaştı. Bunun yanında, 152 uluslararası öğrenci Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden başarıyla mezun oldu. Kayıtlıuluslararası öğrencilerin tamamı hazırlık aşamasından itibaren (Türkçe/İngilizce) eğitim öğretimini devam ettirmekte olup tam zamanlı öğretim görmektedirler. Nitekim uluslararası öğrencilerin niceliksel olarak artmasının yanında daha nitelikli öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesini de amaçlıyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Pamukkale Üniversitesi’nde okumak isteyen uluslararası öğrenciler için, üniversitemizde gerçekleştirilen PAÜYÖS ve diğer sınav türleriyle 86 farklı ülkeden başvuruda bulunan ve sınavlar sonucunda yerleştirilen uluslararası öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandı. Kayıtları tamamlaman bu öğrencilerimizle birlikte PADAM’da 2018 yılı içerisinde toplamda 91 yabancı uyruklu öğrencimiz Türkçe dil eğitimi aldı.” diye konuştu.

Keyifli geçen ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ öğrencilere hediye takdiminde bulundu. PADAM öğrencileri adına Samır Taha Abakar, Rektör Prof. Dr. Bağ’a günün anısına hediye sundu.

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(PADAM)
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”