Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde yine meydanlara akın eden Denizlililer, aynı ruh ve heyecanla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplandı. Milli iradeye olan bağlılıklarını haykıran binlerce vatandaş "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganları ile o karanlık gecenin 2. yıldönümünde de nöbet tuttu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde yine meydanlara akın eden Denizlililer, aynı ruh ve heyecanla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplandı. Milli iradeye olan bağlılıklarını haykıran binlerce vatandaş "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganları ile o karanlık gecenin 2. yıldönümünde de nöbet tuttu.

 

Denizli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde yine meydanlara akın etti. Kahraman Türk milletinin destanlar yazdığı 15 Temmuz gecesi 249 şehit ve 2193 gazisini anarak onlara olan şükranlarını dile getiren binlerce vatandaş bir kez daha 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programa, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

“Bu millet canını verir; ülkesini, vatanını, bayrağını vermez”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musiki Konseri ile başlayan programda, mehteran gösterisi, Kuran'ı Kerim tilaveti ile 15 Temmuz'da şehit düşen kahramanlar için dualar okundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunduğu programda dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma yayınlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, hain FETÖ’nün darbe girişiminde başarısız olmasının nedeninin yüce milletin varlığı olduğuna dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, “15 Temmuz akşamı ülkemi paramparça etmek için kalkışma başlattılar. Bilmedikleri bir şey vardı. Bu millet asil millettir, vatansız bayraksız yaşamaz, ülkeyi terk etmez. Canını verir ülkesini, vatanını, bayrağını vermez. Gerektiğinde bu millet esaret altında yaşamaktansa başka ülkeye kaçmaktansa şehit olur bu toprağın altında yatar" diye konuştu.

 

 

Şehit ve gazilere minnet

 

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde can veren şehitlere rahmet, gazilere minnet duyduklarını ifade etti. Ök, “Bizim bayrağımızın rengi kırmızı-beyaz, şehitlerimizin kanından almış rengini. Sizlerle 15 Temmuz’da bayrağımıza yakışır şekilde, milletimize, vatanımıza nasıl sahip çıkmamız gerektiğini gösterdik” diye konuştu. Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, 15 Temmuz’da diplomatlık görevi nedeniyle yurtdışında uluslar arası bir toplantıda olduğunu kaydetti. Yıldız, “İlk haberi alır almaz, Allah korusun eğer darbe girişimi başarılı olursa Türkiye’nin hali ne olur diye düşündüm? Demokrasi de büyük mesafe almış ülkemiz, AB’ye aday bir ülke. Bu darbecilerin alçakça, iğrenç emirler, talimatlar verdiklerini gördük. O gecenin kahramanı Sayın Cumhurbaşkanımız, Gazi Meclisimiz, halkımız ve vatan uğruna canlarını veren şehitler ve yaralanan gazilerimizdir” dedi.

 

Meydanlar yine doldu

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin de, "15 Temmuz gecesinde aynı şekilde on binler bu meydanı doldurmuştu. O gece AK Parti il binasından bu meydana binlerle birlikte yürüdük. Bütün Denizli bizimle beraberdi. ‘Darbeye hayır’ sloganları atıyorduk o gece, Büyükşehir Belediye Başkanımız, teşkilat başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve tüm Denizli, tankları durdurmuştuk” diye konuştu. Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 15 Temmuz’un ‘Cumhur ile Başkanın, muhtarla bakanlarının, milletvekilleri ile aziz milletin kader birlikteliğinin en güzel örneği olduğunu kaydetti. Özkan, “15 Temmuz sadece Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve milletvekillerimize yönelmiş bir ihanet değildi. Sadece bu aziz millete yönelmişti. Biz bu ihaneti, Çanakkale’de 72 millet bir olup bu kutlu millete, al bayrağa, mukaddesata, ezanımıza ve bayrağımıza saldırıdan, ihanetten tanıyoruz” dedi.

 

“Bu bayrak inmeyecek”

 

Denizli Valisi Hasan Karahan, 15 Temmuz’da canı pahasına arkasına bakmadan iradesine sahip çıkan aziz millete teşekkür ettiğini kaydetti. Vali Karahan,“Sizler var oldukça bu dava düşmeyecek. Bu bayrak inmeyecek. Bu ezan dinmeyecek. Allah hepinizden razı olsun. 2 yıl önce nasıl Başkomutan’ın emriyle meydanları doldurduysa bu halk, yine bir emre bakar. Bu milletin ayranını kabartmasınlar, gururuyla, damarıyla, vakarıyla oynamasınlar ” dedi.

 

“Hainler yağmur gibi üzerimize kurşun yağdırdılar”

 

Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de, 15 Temmuz’da TBMM çatısı altında o gece hainlerin bombardımanı sırasında yaşadıklarını anlattı. Zeybekci, “O gece saat 23:00 sularında hazırlığımızı yaptık, helalleştik. TBMM’ye Dikmen Kapısı’ndan içeri girerken hainler yağmur gibi üzerimize kurşun yağdırdılar. Biz o gece Meclis'e girdik. Bombalar geldiğinde ‘Arkadaşlar sığınağa girelim’ dendiğinde, dedim ki ‘Ben girmeyeceğim. O hainler gelsin ben burada bekleyeceğim. Onlara ben canlı olarak teslim olmayacağım’ dedim.” diye konuştu. Duaların okunup şehitlerin şükranla anıldığı gece saat 00.13’de camilerden selalar okundu. Gece geç saatlere kadar 7’den 70’e binlerce Denizlili bir kez daha demokrasi nöbeti tuttu.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti