Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZİ TERK ETTİK”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Partisinin gençlerine olan güvenini kaybettiğini TBMM'de en yaşlı partinin ise MHP olduğunu söyledi. Aydın, “Biz geleneklerimizden koptuk. Bizi biz yapan değerleri terk ettik” dedi.

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZİ TERK ETTİK”

 

       Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın,  Partisinin gençlerine olan güvenini      kaybettiğini TBMM'de en yaşlı partinin ise MHP olduğunu söyledi.  Aydın, “Biz geleneklerimizden koptuk. Bizi biz    yapan değerleri terk ettik” dedi.

 MHP Genel Başkan Adayı Aydın, Denizli’de MHP eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin ve görevden alınan eski İl  Başkanı Yasin Öztürk tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ankara asfaltı üzerindeki Deda düğün salonunda   gerçekleştirilen iftar yemeğine, partililer yoğun ilgi gösterdi. 

 

“İCRACI LİDER ARAMANIZA GEREK YOK, BEN BURADAYIM”

 İftar yemeğinin ardından partililere seslenen Aydın, genel başkan seçilmasi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Kendisinin MHP’nin icracı yönünü temsil ettiğini anlatan Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “İcracı lider aramanıza gerek yok, ben buradayım. Bu işin üstesinden gelirim eyvallah" dedi. Tayyip Erdoğan'ın üçüncü köprüyü açacağını hatırlatan Aydın, "Ben bakan olduğum dönemde görevden ayrılmasaydım 6 ay sonra üçüncü köprüyü yap, işlet, devret modeliyle, iki köprünün arasına yapacaktım. Bunlar 10 sene sonra yapmaya başladılar. Şimdi yaptıkları İstanbul- İzmir karayolu da benim projemdir. Marmaray, bizim iktidar dönemimizde, ulaştırma bakanımızın zamanında projelendirilmiş, ihaleleri, kredi anlaşmaları yapılmış bir projedir. Bölünmüş yol de benim büyük projemdir. Yıllık vizyon toplantılarında temel akslarına kadar hazırladığımız bütün güzergahlarını belirlediğimiz bir projeydi. İktidardan gittik bizim bürokratlar götürdü AKP'ye pasladılar.
Kendi yaptığımız projelere bile sahiplenememenin acısını ızdırabını çeken bir kardeşiniz olarak bunları söylüyorum ve sizlerin desteğini istiyorum” diye konuştu. 
"SABAH NAMAZI İLE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ"
Genel Başkan seçilmesi halinde çalışmaya sabah namazını kılarak başlayacaklarını belirten Aydın,  “Sizlerin yolbaşçısı olmaya bu kutsal vazifeyi üstlenmeye talibim. Önce Allah’ın izni sonra da sizlerin taktiriyle. Onun için Hacı Bayram Camii’nde sabah namazını kılarak yola çıkacağız. Çalışmaya başlayacağız. Geri kaldık. İmkanlarımız kısıtlı. Ama yiğit bin gün yaşar, fırsat ise bir gün düşer diyerek ileriye atılacağız. İman varsa imkan da vardır diyerek çalışacağız” ifadelerini kullandı. MHP’nin yönetilmesi en zor parti olduğunu dile getiren Aydın, “48 yıllık tarihi süreci içerisinde yaşanmış çok olay, yaşanmış çok ağır travmalar vardır. Biz hayat tacirliği yerine bir gerçeklik üzerinden bir MHP geleceği inşa etmenin bir hareket için bir mecburiyet bir zaruret olduğuna inanıyoruz” dedi.
“GELENEKLERİMİZDEN KOPTUK”
MHP'nin şu anda içinde bulunduğu durumun geleneklerine yakışmadığını belirten Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “Biz geleneklerimizden koptuk. Bizi biz yapan değerleri terk ettik ve kendi ritüellerini koruyamayan, kendi geleneğini yaşatamayan ve bunların aradan çekilmesiyle de birbirimizle sohbet etmeye, aramızda oluşturduğumuz o kardeşlik duygusunu yaşatmaya hasret kaldık. Bunlar çokları için anlam ifade etmeyebilir. Birçokları bunun ne anlama geldiğini anlayamayabilir. Bizi biz yapan bu değerler, bizi birbirimize bağlayan ve bizi var eden değerlerimizdir. Burada sizlerin önünde haykırıyorum. Eğer Cenabı Allah MHP Genel Başkanlığını bana nasip ederse başta Erciyes Kurultayı olmak üzere bütün Türkmen Şölenlerimizi yeniden ifşa edecek ve bütün geleneklerimizi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
“ONLARA BİR TAS SU BİLE YOK”
Parti içerisinde dedikodu ve fitne çıkaranlara bir tas su bile vermeyeceklerini vurgulayan Koray Aydın,“Ben de sizin içinizden birisi olarak bir düş kurdum. Yoldaşçınız olmaya ve bu kutsal görevi sırtlamaya talibim. Mesaimize sabah namazı ile başlayarak, istek ve arzunun her türlüsünün zorluğu yeneceğini bilerek, iman varsa imkan da vardır diyerek bu kutsal görevi üstlenmek ve Türk milletinin ihtiyacı olan milliyetçi hareketi ihşa etmek hepimizin boynunun borcudur. Onun için bu işe soyunup çıkarken, ilk yapmamız gereken şey MHP içerisinde kardeşlik ve ülküdaşlık hususunu tesis etmektir. İşe bunla başlamak gerekir. Çünkü bu hukukları tesis edemeden hiçbir şeyde başarılı olamayız. Bunun için bu hareketin içerisinden fitne ve dedikoduyu söküp atacağız. Bunu, fitne yapan, ülküdaşının arkasından konuşan, dalkavuklukta dem tutmaya çalışan, bizim divanımızda, bizim dergahımızda Allah şahit olsun ki bir tas su bile içemeyecekler” şeklinde konuştu.
“MHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIM”
MHP'yi iktidara taşıyarak başbakan olacağının altını çizen Aydın, “MHP, kendi rotasında kendi fikri değerleri üzerinde oturup, milletin önüne de bir vizyon, bir iktidar projesi koyar, kendi düşüncelerini de doğru anlatırsa işte o bizim havaya kalkan elimizi Türk Milleti'nin sıkıca tutması manasına gelir. Bu da MHP'nin önündeki iktidar fırsatını ellerimizle tutup yakalamamız manasına gelir. İşte o zaman MHP iktidar olur, ben de MHP genel başkanı olursam o zaman başbakan olurum. Bunun yolu, yöntemi budur. İktidar durup dururken altın tepside sunulan bir şey değildir. İktidar, tutup yakalayacak feraseti göstermek, ona giden yolun bütün taşlarını döşemekle mümkün olabilir. Yoksa dönemsel ve kısmi başarılar yarın ters esecek bir rüzgarla senin elinden uçup giden fırsatlar haline gelir. Bunları geçmişte yaşamadık mı? Bunun kalıcı hale dönüştürülmesi ancak MHP'nin bütün yapısal reformlarını yaparak kurumsal kimliğinin oluşturulmasıyla mümkündür. Bunun önüne de iktidar iradesi koyduğumuzda bugün var olan siyasal konjonktürün bize sunduğu imkanı ve fırsatı kullanarak MHP'yi iktidar yapabiliriz. Ben bu fırsatın bizim önümüzde olduğunu görüyorum. Önümüzde yapacağımız kurultay, MHP'nin iktidarına gidecek bu yolun kilometre taşı olur, bize bu imkanı verir. Umarım kardeşlik, ülküdaşlık içerisinde birbirimizi kırıp incitmeden bu kurultayı yaparız. Kurultayın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“ÜST KURUL DELEGERİYLE BİR ARAYA GELDİ”
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, konuşmasının ardından Denizlili üst kurul delegeriyle bir araya geldi. Aydın, delegelere hitaben yaptığı konuşmada,  “ Büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla çıktığımız yolda artık zaman ülkücü iradeyi tecelli ettirme zamanıdır. 19 Haziran 2016 tarihi, demokratik bir başkaldırı hamlesi olarak Türk siyasi tarihine geçecektir. Bu sürece destek olan, güç veren, omuz veren herkes ülkücü iktidarın, milliyetçi Türkiye'nin temelini atmıştır. Şimdi söz ülkücü delegede... Ülkücü Geleceğin inşaası için 19 haziran, bayramın arefesidir. Hepininizi bu hukuki, vicdani ve tarihi sorumluluğu yerine getirmek üzere kurultayımıza bekliyorum. Allah’a emanet olun” dedi. MESUT GÜLER 

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!